Valve le recomandă dezvoltatorilor de jocuri să joace fair play

Valve, compania care deţine platforma de jocuri Steam, a anunţat că intenţionează să-şi menţină standardele de calitate în beneficiul clienţilor, urmând să ia măsuri la adresa dezvoltatorilor de jocuri care nu-şi promovează în mod corect propriile titluri. 

Fiind iniţial platforma care găzduia şi distribuia jocuri precum Half-Life 2 şi Team Fortress, Steamul s-a reinventat în scurt timp, ajungând una dintre cele mai folosite şi mai apreciate platforme de gaming din lume, destinate jocurilor de PC. În scurt timp, Steamul a ajuns în vârf şi, pentru a-şi menţine poziţia de „jucător de top” pe piaţa gamingului, Valve a fost nevoit să recurgă la o serie de schimbări, între care una care face referire la promovarea inadecvată a jocurilor. 

Astfel, Valve a anunţat că un nou update al platformei – intitulat „Discovery Update 2.0.” – va vedea lumina zilei în curând şi, odată cu el, vor fi adăugate mai multe recomandări, printre care una care se referă la interzicerea dezvoltatorilor de jocuri de a mai folosi, în promovarea titlurilor lor în magazinul Steam, imagini vechi sau care nu (mai) au legătură cu conţinutul oferit jucătorilor. Pasajul face referire, între altele, la jocul No Man's Sky, care, înainte de lansarea jocului, a avut parte, în repetate rânduri şi pe mai multe canale, de screenshoturi vechi sau imagini cu elemente de concept art, reprezentând imagini de negăsit în versiunea de după lansare. 

Alden Kroll, UI designer în cadrul Valve, a precizat pentru Polygon, că „nu am fost suficient de precişi în recomandările noastre pentru screenshoturile (trimise de dezvoltatori, n.r.), aşa că dorim să ne folosim de această conjunctură pentru a clarifica unele lucruri. Atunci când secţiunea de screenshoturi a unei pagini din magazinul Steam este folosită pentru alte imagini decât screenshoturi, poate fi greu pentru clienţi să înţeleagă la ce produs se uită.”

De aceea, Valve le va cere dezvoltatorilor de jocuri care doresc să-şi promoveze/vândă titlurile pe Steam să recurgă mai degrabă la screenshoturi din joc, şi mai puţin la imagini cu arta conceptuală. Noile recomandări vor fi incluse în „câteva săptămâni”.

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.