De ce să moară capra vecinului când Steam te lasă să te joci cu ea?

Valve a inclus recent pe Steam, platforma sa de jocuri, software și hardware, posibilitatea de a găzdui sesiuni de live local multiplayer în formula 1+X, în care 1 reprezintă o persoană care deține un joc, iar X - numărul persoanelor care i se pot alătura fără să aibă titlul respectiv în colecția lor. Acest sistem este și mai atrăgător dacă te gândești că facilitează joaca între posesorii de Windows 10, Mac și Linux.

Pe hârtie, treaba pare simplă - e nevoie de o gazdă, să zicem că tu ești aceea, de prieteni și de o conexiune la internet al naibii de bună și stabilă. Asta pentru că sistemul se bazează pe transmisiunea live a gazdei către amicii săi, iar Steam acționează ca un nod în care invitații își conectează tastaturile/controllerele la streamul gazdei, ca și când s-ar afla în aceeași cameră cu ea și ar juca în split screen pe același desktop. Veți putea juca împreună orice titlu deținut de cel care face streaming, titlu care să se regăsească (evident) în lista generoasă de peste 4.200 de jocuri a celor de la Steam.

Denumită „Remote Play Together” și accesibilă deocamdată doar prin Steam Client Beta, această funcție are mai multe aspecte interesante:

Unul ar fi acela că jocul pe care îl alegi NU trebuie să aibă neapărat online multiplayer. Dar e musai ca pe pagina lui de pe Steam să scrie Remote Play Together, ca în imaginea de mai jos:

În al doilea rând, acel X de care vorbeam la început nu se rezumă neapărat la 3 oameni. Cei de la Valve spun că numărul prietenilor pe care îi inviți la joacă poate fi lejer mai mare decât 3, și asta fără să pericliteze în vreun fel performanțele jocului!

În al treilea rând, sistemul pare să funcționeze peste așteptări, deși - fiind încă în Beta - mai are pe ici, pe colo inadvertențe. În concluzie, dacă vrei să-ți fericești prietenii invitându-i să joace cu tine un titlu pe care ei nu-l au, uite ce ai de făcut:

Această nouă funcție a clientului Steam este mai mult decât binevenită având în vedere concurența de pe piață și aparenta liniște care se așternuse pe platforma celor de la Valve. Cu siguranță, noul feature va aduce multe din „oile” rătăcite pe alte patforme înapoi pe Steam pentru că, de ce să nu recunoaștem, platformele concurente încearcă din răsputeri să-l detroneze pe „bătrânul rege”.

Ca de obicei, Steam a știut unde să țintească, dat fiind că majoritatea gamerilor preferă sesiunile de couch co-op și, deși Valve a încercat marea cu degetul cu Bigscreen, trebuie să recunoaștem că nu a devenit un feature atât de popular.

Promisiunea pe care ne-o face Remote Play Together este aceea a unui party night cu prietenii, fiecare la casa lui, (cu un Beck’s alături) și - firește - cu un joc pe care nu trebuie să dai bani ca să te bucuri de el. Ce trebuie să faci? - Să găsești un prieten cu dare de mână și conexiune bună la net! Nu-ți va rămâne decât să-ți faci plinul la Beck’s și să dai drumul la distracție.

Ce zici, ne dai și-un Share? Care va fi primul tău joc în Remote Play Together?

Photo Credit: arhiva personală

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.