Halloweenul e la el acasă în Fortnite 2.0

Dovleac - check; bisturiu - check; bomboane - check; Fortnite cu prietenii - on going. Gata, am tot ce-mi trebuie pentru Halloween.

Pregătirile în Fortnite pentru evenimentele de sfârșit de an sunt în toi de pe la mijlocul lunii, când ambele moduri de joc au primit actualizări consistente, despre care vom vorbi în cele ce urmează.

Dar, înainte de toate, vom aminti de știrea momentului - Epic Games, creatorii jocului, au dat în judecată un tester pentru că a dezvăluit informații confidențiale despre conținutul Capitolului 2 din noul Fortnite. Cei de la Epic vor despăgubiri consistente de la Ronald Sykes pentru că a încălcat contractul de confidențialitate după ce a făcut publice, folosind conturi false pe Twitter, noutățile din PvP, între care existența unei hărți noi, posibilitatea de a înota și pescui, precum și apariția stațiilor de upgrade. Dar nu este prima dată când Epic dă în judecată un leaker - s-a întâmplat și anul trecut, când au fost dezvăluite secrete din Sezonul 4 din PvP.

Revenind la oile noastre, Halloweenul și-a făcut simțită prezența în Fortnite de câteva zile bune. În PvE, pădurea întunecată s-a umplut de Takers obsedați să-ți curme viața, Mist Monsters sunt în general mai puternici, iar ciumpalacii ăia mici de care dai peste tot au devenit mult mai enervanți. Hoarde de monștri te asaltează din toate direcțiile pe harta de Halloween (The Door to Darkness), unde și-au făcut apariția și câteva statui dubioase, o grădină-labirint gigantică și... un hotel bântuit, care mie îmi pare că seamănă cu cel din The Shining, dar corectează-mă dacă nu e așa. Fortnite Save the World e plin de surprize și de aceea te încurajez să-l încerci acum, cât eventul e încă hot. Mă mănâncă buricele degetelor să scriu mai mult, dar care ar mai fi distracția pentru tine? O să adaug doar atât: Willow!

În PvP ți-e și mai mare dragul să petreci ore-n șir cu prietenii. Mai ales acum, după toate cele întâmplate la finalul sezonului trecut, care a încheiat Capitolul 1 din vechiul Fortnite cu un show care a depășit toate așteptările comunității. Regele a murit! Trăiască regele! Așadar, Epic Games a făcut din nou spectacol...

... apoi s-a așternut bezna nu doar în Fortnite, dar și pe toate canalele de comunicare ale jocului. Ca niciodată, oamenii au căscat gura, timp de două zile, la o... gaură neagră (vezi neapărat videoul de mai sus). Fără explicații de la Epic și cu tone de speculații de la fani... Până la urmă, un code breaker a găsit acul în carul cu fân: Fortnite urma să revină în plină forță în 15 octombrie. Și a revenit... Mai frumos, mai distractiv, mai plin de chestii noi.

Fornite PvP are de-atunci nu doar un sezon nou, ci și cosmetics de sărbătoare. De exemplu, noul bundle disponibil în Store la prețul de 18€ și intitulat The Final Reckoning Pack, care conține 3 skinuri cu 3 accesorii:

„Grosul” skinurilor de Halloween a fost lansat deja, cine știe ce surprize ne mai așteaptă în Fortnitemares începând de astăzi, 29 octombrie.

Cert este că Fortnite se simte acum altfel, versiunea 2.0 fiind susținută de o grafică mult îmbunătățită, sunete noi și mult mai accentuate, efecte meteo mai specifice (de ex., furtuna șuieră înfiorător de parcă ești în iad). Unde mai pui că oamenii de la Epic s-au gândit inclusiv la elemente care-ți fac viața mai frumoasă, cum ar fi pescuitul (poți găsi nu doar peștișori care-ți dau scut și viață, dar și arme legendare sau banale conserve goale care dau damage inamicului - singurul regret este că n-am pescuit încă un Beck’s în Fortnite, dar hai că-mi pescuiesc acum unul din frigider!). De asemenea, șalupele nou introduse sunt fascinante atât pe apă, cât și pe uscat, mai ales că se comportă ca vehicule amfibii - propulsată de boostul de viteză de pe Shift, șalupa te poate duce chiar și pe piscurile înzăpezite. Altfel, dacă ești pasionat de campare și te-ai săturat de stat în copaci, poți încerca acum noile tufișuri uriașe, suficient de încăpătoare pentru tot squadul tău. Quality of life improvements sunt cu duiumul în noul Fortnite și nu vreau să-ți stric plăcerea de a le găsi singur, dar atât am să-ți mai zic: testează căpițele și ghenele de gunoi, în care, mai nou, te poți piti de văzul lumii. Și după ce te vei amuza copios și vei găsi alte elemente noi, vino înapoi să ne povestești de ele și nu uita să ne dai și-un Share.

A, și încă ceva: Epic a anunțat și prima surpriză de Crăciun: cartonașele-cadou (V-Bucks Gift Cards), disponibile pe toate platformele, care pot fi cumpărate atât din magazine fizice, cât și virtuale, și prin care fericitul destinatar va primi skinuri în Fortnite. Momentan, ele sunt disponibile doar în SUA, dar urmează ca și alte țări (Mexic, Canada și Germania sunt deja confirmate) să le introducă.

Photo Credit: Epic Games

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.