Cum să scapi de calorii fără prea multe bătăi de cap

Ce faci când te saturi de curele de slăbire sau de mers la sală unde rar găsești rotunjoare ca tine, majoritatea clientelor fiind slabe ca firul de iarbă? Ce faci când ieși cu băieții în oraș și te abții să comanzi la gândul că prietena ta te va muștrului (din nou) că ai depășit valoarea ideală la cântar? Nu știu ce faci de obicei, dar eu îți recomand să te apuci de dansat. Acasă, unde nu te vede și nu te judecă nimeni.

Totuși, aș vrea să fac o precizare: articolul aici de față este o opinie personală, rezultată dintr-o experiență personală. O experiență întinsă pe mulți ani, în care am trecut prin toate episoadele legate de procesul de slăbit: diete, nutriționiști, sport.

Destul de târziu am înțeles că dacă vreau o schimbare, îmi trebuie o motivație puternică, bani (nutriționiștii costă - deși mulți dintre ei nici nu merită să fie atât de băgați în seamă; alimentele bio-eco-naturale-sănătoase costă și ele - deși în cele mai multe cazuri nu știi ce cumperi etc.) și timp. Apoi am început să trăiesc după propriile mele reguli, nu după cele ale societății! Am rezolvat asta destul de ușor cu o mică grădină de legume, un cireș și câteva găini la casa de la țară; și cu mult sport pe Wii (box, bowling, tenis), Switch (1-2-Switch) și PS4 (dans), acasă, în fața teveului.

Astfel că acum, la mai bine de o juma de an de când am pornit schimbarea, corpul meu a pierdut kilograme bune și mă simt în sfârșit alt om, și cred că aportul cel mai mare la schimbarea mea l-a avut dansul. De aceea, astăzi și aici am să vă vorbesc despre versiunea de Just Dance pe care o am pe PS4, respectiv ediția 2019.

Între paranteze fie spus, oricât de mult aș vrea să-ți mărturisesc că dansul e rețeta trupului de viespe, nu pot s-o fac! Pentru că sunt mai mulți factori de care trebuie să ții cont, inclusiv vârsta, sexul, metabolismul etc.

Revenind, Just Dance 2019, care e disponibil pe Switch, PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360, Wii și Wii U, are un mod de arderea caloriilor, în care poți vedea în timp real ce performanțe ai când mimezi ceea ce vezi pe ecranul televizorului, în ritmul dansatorilor profesioniști. Și dacă ar fi doar ritmul!

Partea bună este că poți dansa atât singur, cât și în tandem cu un partener - cu ocazia asta vă și întreceți în puncte. Dacă sunteți mai mulți dansatori în sufragerie, mai trebuie să vă și sincronizați unii cu alții. De pe canapea se vede bine, e chiar distractiv, dar când treci la fapte, nu mai e atât de ușor.

Știu că știi, dar tot o să-ți reamintesc: fiecare melodie - și sunt atât de multe!!! - are propria coregrafie, pe care tu trebuie să încerci s-o imiți cât mai corect, ca să primești puncte pe măsură și să arzi cât mai multe calorii, că doar despre asta vorbim aici. Jocul are 4 moduri mari și late: Just Dance (standard, în care joci singur sau cu prietenii), World Dance (în care te bați cu jucători din lumea întreagă), Kid Mode (care este pentru copii) și Sweat Mode (modul care ne interesează pe noi).

Just Dance 2019 se poate juca în mai mulți (maximul este de 6 jucători, pe Switch). Dacă nu ai accesorii suficiente pe PS4, Switch, Wii U sau Xbox One, soluția este: smartphone-ul, pe care descarci Just Dance Controller Companion App (care e și pe Android, și pe iOS) și... ta-na-naaa! Unde mai pui că dacă folosești această aplicație, vei avea parte de conținut exclusiv în joc.

În plus, mai există și Just Dance Now Mobile App (free... pe Android și pe iOS), pe care o descarci pe smartphone, accesezi pe computer www.justdancenow.com și primești toate instrucțiunile pe telefon. Cel mai mare impediment pe care îl are aplicația Just Dance Now Mobile este că va trebui să ții tot timpul smartphone-ul în mână și când te încingi și începi să transpiri, e foarte posibil să-ți zboare mai ceva decât dopul sticlei de șampanie de Revelion.

Sfatul meu este să începi cu dansuri mai ușoare (ai toate informațiile afișate pe ecran în momentul în care rulezi Just Dance 2019) și treptat să-ți faci curaj (și să nu te dai bătut!) pentru cele mai complexe.

Gata! S-a făcut ora să îmi îmbunătățesc grația în Mi Mi Mi, un dans la dublu cu un Indiana Jones și o mumie neon. Nu prea îmi ies mișcările repetitive, fie fac prea puține, fie prea multe. Nu știu, o fi de la emoție, că de la Beck’s sigur nu e! Berea îmi iese prin piele mai ceva decât ciupercile după ploaie, deci n-are cum să fie de la ea.

Am auzit că și share-ul masiv consumă multe calorii. Game on!

Photo credits: Pixabay, Ubisoft

 

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.