Torchlight II își flexează mușchii și în lumea consolelor

Torchlight II, un action RPG co-op lejer, easy to play, s-a lansat la începutul lui septembrie pe PS4, Switch și Xbox One, la 7 ani distanță de la apariția lui pe PC. Cu o interfață friendly, ușor de înțeles și acaparatoare prin design, Torchlight II face parte din categoria Diablo, dar este mai puțin cunoscut pentru că nu a avut șansa să se nască într-o familie de regi (Blizzard).

Considerat unul dintre cele mai bune jocuri co-op ale anului 2012, Torchlight II este, în esență, un dungeon crawler, dezvoltat de studioul indie Runic Games, iar portarea lui pe cele trei console a presupus un efort suplimentar prin introducerea de content nou și update-uri specifice, care au revenit în grija celor de la Panic Button. Imaginează-ți cum este să joci Torchlight II la 60 FPS, pe un televizor 4K, dacă ești norocosul posesor al unui astfel de aparat! De asemenea, a fost îmbunătățit mecanismul de țintire pentru că știe toată lumea că una e să fixezi o țintă apăsând butoanele tastaturii și mișcând mouse-ul și alta să faci aceste acțiuni dintr-un controller. Versiunile pentru console au și companioni exclusivi pentru fiecare gadget în parte (de ex., Molden Imp pentru posesorii de Xbox One, Faerie pentru cei cu PS4 și Unicorn pentru Switch), precum și achievement-uri și trofee specifice.

Cum spuneam, Torchlight II îți oferă posibilitatea să joci co-op, nu doar solo, iar atunci când îți faci echipă (cu alți 3 prieteni pe console și alți 5 pe PC) distracția clar capătă alte dimensiuni. Dar ceea ce nu prea întâlnești în alte jocuri, dar ai cu toptanul în Torchlight II este loot-ul, după cum se vede și în imaginea de mai jos:

 

Iar faptul că are o mulțime de quest-uri secundare, dar și ad hoc events pe care ai sau nu șansa să le întâlnești, că poți aborda jocul așa cum vrei, că dacă ești pus pe tăiat jugulare poți face asta zi-lumină, că dacă vrei doar să pescuiești ca să-ți pice dintr-un pește armura mult-visată etc. - toate acestea fac din Torchlight II o frumoasă aventură pe care o poți experimenta nu neapărat cu prietenii de vorbă, cât mai ales cu iubita sau, după caz, iubitul tău :)

Soarta lumii se află în mâinile tale și tot ceea ce mișcă pe tărâmurile din Torchlight II (de la monștri cărnoși și dizgrațioși sau mașinării însuflețite până la cufere care prind viață sau boși care folosesc elemental attacks sau care se dedublează când ți-e lumea mai dragă) sunt doar câteva dintre caracteristicile jocului. Ai muuulte secrete de descoperit, muuulte comori de prăduit și muuulte lucruri neimaginabile de aflat. Chiar nu ai cum să te plictisești în Torchlight II. Gândește-te numai la faptul că ai level randomization, ceea ce înseamnă că de fiecare dată când ajungi într-o zonă, vei avea parte de ambienturi diferite, de loot diferit, de căi de abordare diferite. La asta mai trebuie adăugat că ai 4 clase de eroi, fiecare cu abilitățile și echipamentele lui, precum și numeroase tipuri de companioni (pets) pe care îi poți folosi în lupte sau doar pentru a-ți transporta prețiosul loot în bază.

Aș putea să-ți vorbesc și mai în detaliu despre Torchlight II, dar mai bine să-l descoperi singur, pas cu pas. Dacă ți-au rămas semne de întrebare, te sfătuiesc să mergi pe YouTube și să cauți câteva gameplay-uri. Nu te opri la unul singur... cu cât mai multe păreri, cu atât mai bine. Poate, cine știe, odată și-odată, ne vom găsi într-un realm.

Torchlight II este unul dintre RPG-urile mele preferate pentru un singur motiv - niciun alt joc nu se simte mai bine atunci când omori un inamic. Nu ai să înțelegi ce vreau să zic până nu îl încerci, însă senzația este asemănătoare cu plăcerea de a deschide un Beck’s rece într-o zi toridă de vară sau cu momentul acela în care ajungi în sfârșit pe plajă, la mare, după un an de chinuială la birou. Serios, chiar dacă nu o să ai ocazia să ți-l iei într-un viitor apropiat, încearcă-l la un prieten și dacă îmi dai dreptate că într-adevăr se simte bine, întoarce-te la articolul meu și dă-i un Like și-un Share.

Photo Credit:

Imaginea din antet - website-ul oficial al jocului

Celelalte imagini provin din arhiva proprie

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.