Ce-ai tu în portofel nu-s două bancnote de 10 RON. Este... Shadow of Mordor!

A venit vremea să spargi pușculița și să-ți asiguri o vacanță de neuitat, inclusiv în timpii morți dintre mersul la bunici, la mare, la munte sau peste mări și țări. A venit și vremea reducerilor estivale la jocuri și azi îți propun să vedem ce se întâmplă până în 5 iulie.

Primul titlu care mi-a atras atenția a fost Middle Earth: Shadow of Mordor, unul dintre cele mai dorite RPG-uri open world. Costă doar 4€, bani pentru care ai asigurate zeci de ore de distracție în universul fantastic bazat pe creația lui J.R.R.Tolkien. Până în octombrie, când va fi lansat următorul titlu al seriei (Middle Earth: Shadow of War), să te tot răzbuni pe armatele lui Sauron care ți-au căsăpit familia într-un ritual sadic.

Cu alți 4€ (și 27 de cenți), poți să-ți cumperi, tot de pe Steam, Valve Complete Pack, o colecție cu 19 jocuri, majoritatea de referință, cu precădere cele din seriile Half Life, Left 4 Dead, Portal, Counter-Strike.

Dacă vrei ceva mai de domeniul fantasticului, poți încerca titlurile Final Fantasy, care se vând cu reduceri de până la 50%, sau LEGO – unde discounturile sunt de 33-75%, iar dacă preferi să cauți comori, te invit să te orientezi spre franciza Tomb Raider, care se vinde cu 60-80% mai ieftin. Nu în ultimul rând, jocurile Assassin's Creed au reduceri de până la 50%, iar lista nu se oprește aici. Te invit pe Steam ca să vezi și alte reduceri care te-ar putea interesa.

Pe platformă nu vei găsi doar discounturi la jocuri, ci și la hardware. De exemplu, Steam Link – dispozitivul pe care îl conectezi la TV ca să joci direct de pe canapea – are și el o reducere substanțială, putând fi acum cumpărat cu 16,50€. Dacă vrei să adaugi un Steam Controller, fie cumperi pachetul în care se află și Steam Link și dai astfel 49,48€, fie îl cumperi singur și plătești 38,50€. Controllerul îl găsești în diferite pachete, precum:

Steam Controller + Dark Souls III (57€),

Steam Controller + Doom (48€),

Steam Controller + Deus Ex: Mankind Divided (45,48€),

Steam Controller + For Honor (73,19€),

Steam Controller + XCOM 2 (49,50€).

Un abonament pe PS Plus vine la pachet cu Star Wars Battlefront Premium Edition

Reduceri bune există și pe PlayStation, dar ele sunt cu adevărat semnificative doar dacă ai abonamentul PlayStation Plus plătit la zi. Dacă ai abonament, poți cumpăra unele jocuri cu discount de până la 70%, iar dacă nu ești membru al PS Plus, reducerea este de maxim 30%. Pe de altă parte, dacă îți faci acum abonament pe un an, vei primi o copie de Star Wars Battlefront Premium Edition pentru PS4 (oferta este valabilă până în 30 iunie inclusiv!).

0 RON

Dacă ești mai calculat din fire și nu vrei să cheltuiești niciun sfanț pe jocuri, ai întotdeauna variante. De exemplu, Battleborn, un MOBA first-person shooter, a devenit gratuit pe Steam. Nu ai acces la operațiunile din story mode și nici la majoritatea personajelor, dar îl poți butona cât vrei tu și chiar poți progresa în el. Personal, nu mi s-a părut atât de entertaining ca Overwatch-ul, dar gusturile nu se discută :)

Pe Steam găsești câteva zeci de pagini cu jocuri free to play și ai oricând la dispoziție alte variante pe alte platforme: Hearthstone și Heroes of the Storm pe Blizzard App, Gwent pe GOG.com, Medal of Honour Pacific Assault pe Origin sau binecunoscutul League of Legends.

Pentru nostalgici, gratuite pentru PC sunt și:

Star Wars: The Old Republic (RPG, MMO),

World of Tanks (MMO),

Runefest (MMO),

The Elder Scroll II: Daggerfall (RPG, open-world, fantasy),

Wolfenstein 3D (first-person shooter),

DC Universe Online (MMO),

Spelunky (rogue-like platformer).

Dacă ai ajuns să citești până aici, hai să-ți dezvălui un secret. Pe acest link găsești un simulator gratuit de dezvoltare și management, considerat de unii ca fiind cel mai dificil joc din toate timpurile. Poate că numele lui nu-ți spune mare lucru, dar Dwarf Fortress este un joc care a făcut istorie, motiv pentru care a și fost expus la Muzeul de Artă Modernă din New York.

Te vei bucura cu siguranță de reducerile de vară răcorindu-te cu un Beck’s și poate cu un... share? Game on!

 

Photo Credits: http://www.ign.com

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.