Trei jocuri de explorare pe care le poţi încerca gratuit

 

În aşteptarea jocurilor anunţate pentru luna martie, am ales câteva alternative single-player, care pot fi descărcate gratuit şi imediat încercate pe PC. Dacă îţi faci curaj să-mi urmezi exemplul, te aştept să te întorci cu propriile tale păreri pe această pagină. :)

 

 

Solo pe Lună

 

 

Aşa cum îi spune titlul, Living with the Moonoliths este un joc de explorare a Lunii şi a ruinelor selenare, în special blocurilor uriaşe de piatră, care cine ştie ce secrete ascund. Şi-apoi mai e acea atmosferă lugubră şi-o coloană sonoră demnă de aventuri spaţiale. Atenţie, însă, jocul nu are funcţia de salvare a progresului, aşa că va trebui să găseşti într-o singură viaţă toate secretele ascunse de monoliţi. Deşi are o grafică simplă, Living with the Moonoliths te aruncă uşor într-o stare de visare sau într-una de meditaţie...

 

 

Geologul singuratic

 

 

Ţi-ar plăcea să descoperi lucruri surprinzătoare în scoarţa terestră şi... dincolo de ea? Să găseşti o rocă neobişnuită, care-ţi va purta numele pe veşnicie? Să dai peste un portal care înghite obiecte şi-apoi ţi le returnează într-o altă formă? Dacă îţi place să explorezi o astfel de lume, atunci The League of Lonely Geologists este pentru tine. Nu avem de-a face cu un joculeţ oarecare. Nu este nici complex, nici complicat. Nu există instrucţiuni, dar asta nu înseamnă că unele acţiuni nu se subînţeleg.  Altele însă nu sunt la fel de logice, dar spiritul tău de om de ştiinţă nu te va lăsa baltă... Partea fascinantă a acestui joc stă în faptul că, odată găsită o rocă, îi atribui un nume şi o descriere şi apoi descoperirea ta va fi salvată într-un catalog online. Unde oricine poate vedea denumirea rocii şi descrierea ei... Acum 3 săptămâni, catalogul număra 70 de pagini. Acum sunt peste 165. La săpat, băieţi şi fete! 

 

 

Între frecvenţe

 

 

Ultimul joc pe care ţi-l propun astăzi se numeşte V.H.S., abrevierea de la Video. Horror. Story. Nu da un verdict înainte de a citi aceste câteva rânduri, pentru că VHS nu este un horror oarecare.

Ideea pe care se bazează jocul este aceea că “mirificele” creaturi care-ţi vor face viaţa un calvar nu se pot vedea cu ochiul liber. Ai nevoie să schimbi frecvenţa camerei de filmat din dotare ca să le vezi şi să le memorezi mişcările pentru a te feri din calea lor. E un fel de Blairwitch, care te are pe tine în prim-plan, iar scenele nu se petrec în natură, ci în măruntaiele unei clădiri dubioase, cu pereţi pătaţi cu sânge şi mucegai, cu resturi umane înşirate pe podele şi cu piese de mobilier care apar parcă de nicăieri şi pe care nu le poţi vedea decât dacă schimbi frecvenţa.

Succes!

 

 

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.