Rock Werchter: cel mai frumos festival din Europa?

1

Știu, poate că sunt subiectiv atunci când spun că Rock Werchter este cel mai frumos festival din Europa. Dar spun asta după ce am fost la o mulțime de festivaluri în diverse țări (la RW de 7 ori) și am pus cap la cap mai multe lucruri.

LineUp-ul Rock Werchter 2017

Ca în fiecare an, festivalul belgian propune unul dintre cele mai frumoase lineup-uri (cel puțin până acum): o colecție de trupe care cu greu poate fi depășită de un alt festival european (poate cu excepția Glastonbury din Anglia).

Cine e anunțat la Werchter anul ăsta?

Chiar și cele mai cunoscute site-uri din State și din Anglia (care de obicei promovează doar festivalurile de la ei) au scris anul ăsta că Rock Werchter are un lineup de senzație cu Arcade Fire, Radiohead și Foo Fighters capete de afiș. În afară de ei, au mai fost anunțate și alte trupe, printre care Kings of Leon, Alt - JSystem of a Down, Linkin Park sau Blink 182 - pot fi considerați la fel de mari.

Cât/cum/unde se întamplă festivalul?

Dacă n-ai fost încă la Werchter trebuie să știi că festivalul se întâmplă în zona Bruxelles din Belgia, cel mai apropiat oraș de unde se face tranzit continuu către festival fiind Leuven. În 2017, festivalul se întâmplă în perioada 29 iunie - 2 iulie.

Prețul pentru un bilet combi la Rock Werchter este de 236 de euro, iar campingul ar mai fi undeva între 20 și 30 de euro, toate prețurile pentru camping depinzând de momentul achiziției și alegerea exactă a locului de campare. Un alt detaliu important este acela că biletul combi asigură și accesul gratuit cu mijloacele de transport în comun (tren, autobuz), spre și de la festival.

În principiu, există două opțiuni de cazare – camping (cel mai ușor pentru că ești în festival tot timpul) sau cazare în Bruxelles, Leuven sau în comunele din zona festivalului Wrechter, Haacht etc – variantă în care trebuie să iei în calcul tranzitul zilnic spre și de la festival (concertele se termină, în general, în jur de 1-2 noaptea).

Dacă adaugi costul avionului spre Bruxelles (în jur de 100 de euro cumparat cu ceva timp în avans) și ceva bani de cheltuială (eu zic că ajung 150 de euro), toată distracția te duce la 500 de euro pentru patru zile de vis, în care vezi câteva trupe pe care nu le vei uita toată viața!

În rest, atmosfera este perfectă, organizarea foarte bine pusă la punct și distracție cât cuprinde!

Te-ai decis? Crezi că merita?

Dă mai departe către prietenii tai și poate ne vedem acolo. ;)

Sursa foto: 1, 2.

Acest articol are 1 comentariu. VEZI COMENTARIILE
Dariescu Constantin
foarte bun

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.