Început în 1968, festivalul din sudul Angliei este unul dintre cele mai vechi din Regat, având la ediția din 1970 un lineup impresionant cu Jimi Hendrix, Miles Davis, Jethro Tull, Ten Years After, Chicago, The Doors, Lighthouse, The Who, Emerson, Lake & Palmer, The Moody Blues, Joan Baez, Free, Joni Mitchell și Leonard Cohen printre numele care cântau în festival. De altfel, la vremea respectivă festivalurile erau mai curând mișcări de protest, fapt ce a determinat autoritățile să interzică evenimentul, interdicție ridicată în 2002 atunci când Isle of Wight Festival s-a reluat. De reținut este faptul că apariția lui Jimi Hendrix în festival avea să fie printre ultimele din scurta lui carieră, apariție care anunța deja declinul său și dispariția de la sfârșitul lui 1970. Dacă vrei să-ți faci o idee despre cum arăta un festival în anii hippie aruncă un ochi aici:
Ce poți vedea la Isle of Wight Festival în 2017?
Reluat în 2002 festivalul de pe insula din sudul Angliei a revenit în forță având în lineup printre alții de atunci și până acum pe David Bowie, Foo Fighters, The Killers, Blur, Fleetwood Mac sau The Rolling Stones. Anul ăsta deja s-au anunțat nume mari la Isle of Wight Festival cu ultimele nume adăugate acum câteva zile. Headliner-ii anunțați inițial erau Arcade Fire și Rod Stewart, alături de RUN-DMC, David Guetta și Bastille iar săptămâna trecută organizatorii au mai adăugat câteva trupe. Kaiser Chiefs, Texas, The Shires, Example + DJ Wire, Jonas Blue, Nothing But Thieves, The Sherlocks, Ward Thomas, The Undertones, The Alarm și Elle Exxe completează un lineup pentru un festival care trebuie văzut în primul rând pentru istoria sa, dar și pentru o locație unică pe o insulă cu peisaje spectaculoase. De altfel, anul trecut organizatorii anunțau că este posibil ca ediția din 2017 să nu se întample după ce au apărut ceva probleme cu autoritățile din insulă. Până la urmă s-a ajuns se pare la o înțelegere și iată că avem parte de eveniment și anul ăsta.
Care sunt condițiile în care poți ajunge la festival?
Ca și costuri în principiu trebuie să iei în calcul un zbor până în Londra care te poate costa în jur de 100-150 de euro cu un low-cost, transferul până pe insulă care te costă în jur de 100 de euro și evident biletul de festival plus camping care anul ăsta este aproximativ 210 lire. Nu uita că îți vor trebui și ceva bani de cheltuială, iar mâncarea și băutura nu sunt deloc ieftine în Anglia. Merită însă toți banii având în vedere că majoritatea trupelor sunt la ele acasă și de obicei pregătesc fanilor concerte speciale.
Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.