Ne era dor de Foo Fighters!!!

Sunt voci multe pe internet care spun că Foo Fighers ar fi cea mai tare trupă de rock alternativ din “zilele noastre”. Tot ce-i posibil însă în sufletul meu nu au cum să-i detroneze pe Queens of the Stone Age, dar despre ei va povestesc zilele viitoare. 

Foo Fighters revin în forță cu un clip nou care anunță un album cât se poate de fain – The Sky is a Neighborhood de pe viitorul LP “Concrete and Gold” care urmează să fie lansat în 15 septembrie.

Am pierdut niște artiști valoroși anul ăsta; nu are cum să nu-mi zboare gândul spre ei, mai ales că, într-un fel și ultimul single Foo Fighters capătă un alt sens atunci când privim, în context, cele întâmplate. Băieții nu plănuiau să lanseze un album atât de devreme. Grohl își promisese o vacanță de cel puțin un an după tureul din 2015, în care dacă vă mai amintiți a zguduit scena de pe scaun, cu piciorul în ghips. 6 luni mai târziu, într-un AirBnB, undeva prin California se auzeau primele acorduri de pe Concrete and Gold. Într-un interviu pentru Rolling Stone, Dave povestește că s-a închis 5 zile în apartamentul ăsta “în chiloți, cu microfonul în mână” cu o ladă de vin și nu a făcut altceva decât să cânte și să scrie ... despre situația din țară, despre rolul de tată, despre muzică...

Grohl e și regizorul noului clip în care protagoniste principale sunt chiar fiicele lui, Violet, în vârstă de 11 ani și Harper de 9 ani. Povestea clipului le regăsește pe cele două fetițe într-o cabană - într-un context atemporal - cu lumânări aprinse și lămpi de petrol, jucându-se cu o carte în care apar scrise versurile piesei; pe jos e un covor ilustrat cu imagini ale unor constelații, pe birou o schemă a sistemului solar, pe noptieră o rachetă de jucărie. Pe acoperiș, cântă Foo Fighters (cu ochii albaștri ca niște Night Walkers) ... nu vă mai spun mai multe ;)  Piesa începe cuminte dar crește și crește și se duce până în spațiu... căci cerul e aici, aproape!  

Fanii au putut asculta deja câteva dintre piesele de pe următorul album printre care și o versiune acustică a piesei “The Sky Is a Neighboorhood”, variantele live – teaser – la “La Dee Da” și Dirty Water” din cadrul ultimului concert din Islanda precum și Run, primul single lansat.

“Concrete and Gold” e primul album după Sonic Highways din 2014 și EP-ul Sain Cecilia din 2015. Foo Fighters și-au unit forțele pentru albumul ăsta cu producătorul Greg Kurstin, care alucrat cu Adele, Sia, Pink ș.a. Băieții sunt entuziasmați de colaborarea cu Greg, care a fost o premieră pentru ambele părți.  Pe album vor fi mai mulți invitați surpriză, unul dintre aceștia fiind chiar Sir Paul McCartney, care cântă la tobe pe una dintre piese!!! How cool is that?! 

“Concrete and Gold” poate fi deja precomandat în format digital, pe CD sau pe vinil!

Băieții pornesc în turneu în Octombrie pentru promovarea noului material, deocamdată sunt anunțate doar datele pentru SUA dar... poate ne aud și vin și pe la noi! Promitem să umplem cel puțin Arena Națională!  
 

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.