Noutăți muzicale de servit la umbră, hidratați bine!

2

Suntem tot timpul pe drumuri. Aeropoartele sunt pline, orașele se golesc, vara și-a intrat în drepturi. Mergând la atâtea concerte, mă simt de parcă aș fi eu în turneu și înțeleg o parte din ce simt ei, artiștii când fac asta, o parte din meseria lor. Iunie a fost o lună foarte ofertantă din punct de vedere muzical, chiar peste așteptări aș spune. Așa că nu ne putem lua la revedere de la prima lună de vară fără încă o rundă de piese noi.

Iar s-a lăsat cu trupe mari, dar și cu debutanți în căutare de afirmare. E loc pentru toată lumea pe Planeta Noutăților din urechile noastre! Mai ales că au venit festivalurile și cei mai norocoși dintre noi urmează să vadă mare parte din trupele astea live. De servit la umbră, hidratați bine înainte, în timpul și după audiție.

The xx - I Dare You

“I Dare You” mi-a plăcut de la prima ascultare a albumului “I See You”. Are ceva provocator în ea și cam asta se reflectă și în proaspătul video pe care l-a primit cântecul, un video cu actrițele Millie Bobby Brown (Stranger Things) și Paris Jackson (fiica lui Michael) în prim plan. Și da, e de sezon.

The National - Guilty Party

Au ieșit săptămâna trecută niște video-uri pe Youtube dintr-un live The National, cu multe dintre piesele noi și nelansate încă de pe “Sleep Well Beast”, viitorul album care vine pe 8 septembrie. Câteva zile mai târziu primim și versiunea oficială a lui “Guilty Party”, o piesă care n-avea cum să rateze vara. A se consuma cu moderație în zilele toride, neapărat alături de o bere rece.

Arcade Fire - Creature Comfort

Am dansat pe “Everything Now”, mai dansăm puțin și pe asta. Noul single al canadienilor de la Arcade Fire nu e doar despre dans, e un semnal de alarmă, un semnal pentru prevenirea sinuciderilor. Genul de piesă care poate părea veselă, până asculți cu atenție versurile. Au lucrat la piesă cu Geoff Barrow, producătorul celor de la Portishead și e inutil să mai spun că asta se simte. Pe 28 iulie vine și albumul nou cu totul, “Everything Now”.

Radiohead - Man Of War 

Rarităti de nota zece: OKNOTOK. Încă o piesă din alea nelansate de la Radiohead, de pe urma albumului "OK Computer", care a făcut 20 de ani pe 21 mai, încă o piesă care întrece mare parte din lansările lor mai recente. A ieșit și vinylul aniversar între timp, cu varianta limitată, pe disc albastru, pentru care s-a stat la coadă ca la pâine. Până și video-ul e la nivel de film de artă, dar piesa e atât de bună încât îl întrece. Radiohead e una din trupele alea de văzut pe la festivalurile mari vara asta.

Kodaline - Brother

Kodaline sunt mișto, dar cu piesa asta și-au pierdut un pic din inspirație. E ușor repetitiva, deloc originală și nu are amprenta trupei, ștampila de pe fruntea piesei e cam ștearsă. E despre iubirea dintre frați, după cum o spune și titlul și dacă nu era suficient de evident, o mai arată și clipul. Sigur, are ceva emoție în versuri dar cam atât. Practic, e la fel de banală ca această recenzie, pentru că nici nu poți scrie frumos despre ceva ce nu te inspiră. Sau poți, dacă ești vreun mare artist. Cam asta a fost, mai mult nu s-a putut. Nu-i văd bine pe băieți, sper să mă contrazică. 

Declan McKenna - Humongous 

Ce bun e puștiul ăsta! “What Do You Think About The Car?”, albumul lui de debut, e unul dintre cele mai așteptate ale lunii iulie și asta a fost una dintre cele mai auzite piese la radiourile britanice (radiourile comerciale chiar, ceea ce-i mare lucru pentru un debutant de vârsta lui - 18 ani) zilele astea în care am scris recomandările și așteptam un festival în Hyde Park. Unde poate o să ajungă să cânte și Declan când o să mai crească. 

George Ezra - Don't Matter Now

Și de la el așteptam ceva mai mult și se pierde în marea (vezi, tot la mare îmi e gândul) de piese de pe radio. De pe radiourile pe care mai ajunge, nu foarte multe. Cu toate astea, cântecul a fost bine primit de fani, care îi așteptau întoarcerea de mai bine de doi ani. Când ești tânăr și la început, doi ani de pauză înseamnă enorm. Lumea nu te așteaptă cinci ani cu sufletul la gură, ca pe trupele mari. Te uită.

În cazul lui Ezra, a fost aproape de uitare. S-a salvat în ultimul moment și are șanse să se îndrepte de tot până iese albumul.

Coldplay - All I Can Think About Is You

Când trecutul se îmbină bine cu prezentul și, cine știe, poate dă Domnul, cu viitorul Coldplay. Chris și gașca reușesc cumva să mulțumească pe toată lumea: și pe fanii mai vechi, prin această piesă bine construită, care trezește amintiri de pe vremea când Coldplay nu cocheta cu mainstream-ul, și pe ăia proaspeți, prin lucruri ca “Something Just Like This”.

Bonus: 

The War On Drugs - Holding On

RAY BLK - Doing Me

Ibeyi - Away Away

Acest articol are 2 comentarii. VEZI COMENTARIILE
Isabelle Anne Marie Gavrila
Interesant
Isabelle Anne Marie Gavrila
Suna super bine :)

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.