Nu microtranzacțiile fac din Destiny 2 un joc bun sau rău

2

În așteptarea lansării Destiny 2 pe PC, căruia i-am făcut precomandă de când a apărut oferta (fără să-mi pese că are microtranzacții și mulți hateri), am încercat să stau departe de știrile legate de acest titlu, fie bune, fie rele. Mai ales că jocul a apărut deja, în primele zile ale lui septembrie, pe PS4 și Xbox One, și tot de-atunci au început să curgă o droaie de păreri, recenzii, rant-uri și alte izvoare de spoilere.  

Inevitabilul s-a produs atunci când niște oameni din anturajul meu au încercat să-și forțeze norocul, insistând să mă convingă că am aruncat cu banii pe fereastră. Cel mai disputat argument invocat de ei a fost introducerea, și în Destiny 2, a microtranzațiilor – un aspect care nu m-a interesat câtuși de puțin, din simplul motiv că mi-a plăcut mult prea mult primul Destiny și, în general, ador ideea de campanii co-op, de spații SF&open-world și de diversitate a misiunilor, iar banii mei de buzunar se duc exclusiv pe jocuri, nu în jocuri. (Culmea, acei Gică contra nu au avut nici măcar curiozitatea să încerce jocul în Open Beta...)

Nu cred că microtranzacțiile îți afectează cursul poveștii în Destiny 2, iar dacă vorbim la modul general, îți aparține decizia de a da bani reali pe niște cosmetic items care te fac să arăți mai cool. E doar o opțiune. Și, până la urmă, acest model de business introdus în tot mai multe jocuri e încurajat de jucători. Este un model care funcționează, este o ofertă condiționată de cererea pieței. Așa că, dragi hateri, găsiți-vă altceva mai bun de făcut! În lumea asta a economiei de piață... piața decide!

Nu încerc să fiu avocatul diavolului. Și pe mine mă înfurie ideea să scot din buzunar 60 de euro pentru un joc și apoi să găsesc în el loot boxes cu 2 euro sau o zonă la care nu am acces decât dacă cumpăr DLC-ul... Dar atât timp cât modelul de business al microtranzacțiilor este susținut de cumpărători, el va continua să existe.

O să închei pe o notă pozitivă, invitându-te aici pentru a asculta minunatul soundtrack al Destiny 2. Desfă-ți un Beck’s, fă-te comod și dă-ți frâu liber imaginației până când vei putea îngroșa și tu, de pe PC, rândurile Gardienilor.

Sursă foto

Acest articol are 2 comentarii. VEZI COMENTARIILE
valentin gogolan
super ok abia astept sa l joc
Emil Petrus
Tare , de tot ...!!!

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.