Ce este sexi, imens și are loc într-o post-apocalipsă nucleară dintr-o realitate alternativă? Fallout 76, bineînțeles!
Testarea B.E.T.A. (abreviere de la „Break-It Early Test Application”) a jocului a fost anunțată pentru sfârșitul lui octombrie, la ea având acces doar aceia care au precomandat Fallout 76, iar lansarea urmează să se întâmple în 14 noiembrie. Testarea va avea loc pe toate platformele, respectiv Xbox One (începând din 23 octombrie), PS4 și PC (începând din 30 octombrie), iar unele guri spun că ea are loc doar pentru a încerca marea cu degetul în materie de vânzări, nu pentru rectificarea unor eventuale probleme. La momentul scrierii acestui articol, nu se anunțase și care va fi durata testării.
La ce să ne așteptăm?
În primul rând, testarea va fi sporadică, adică jocul va putea fi încercat între 4 și 8 ore pe zi pentru ca serverele să nu fie aglomerate atunci când se conectează oameni din diferite colțuri ale lumii.
Cel puțin la lansare, jocul va fi disponibil doar pe launcherul companiei-mamă, Bethesda Game Studios; deci nu și în Steam Store, spre dezamăgirea, probabil, a jucătorilor pe PC! De asemenea, jucătorii pe PS4 și Xbox One ar trebui să aibă active abonamentele de PS Plus și Xbox Live Gold ca să ia parte la această testare.
Este al nouălea titlu al seriei începute în 1997, dar și cel mai mare. Jocul care se plasează, ca acțiune, înaintea celorlalte titluri. Povestea are loc în anul 2102, la 25 de ani după ce Pământul a fost devastat de un război nuclear. Bethesda a pregătit o hartă de 4 ori mai mare față de cea din Fallout 4, pentru a facilita susținerea componentei de multiplayer (care va fi PVE/player versus environment sau PVP/player versus player).
Vom avea de-a face cu o poveste și misiuni de supraviețuire, fără NPC-uri (non-player characters), într-o lume denumită Appalachia, în care te vei juca fie singur, fie într-o echipă de maxim 4 oameni.
Jocul este exclusiv online, un open-world expansiv, care va include elemente deja cunoscute din serie, dar care nu vor fi disponibile în totalitate și în multiplayer. De exemplu, deja celebra mecanică V.A.T.S., care încetinește timpul ca să-ți ofere ocazia să lovești cu precizie țintele, nu va fi disponibilă integral și în multiplayer.
Cam tot ceea ce puteai face în Fallout 4, poți face și în RPG-ul Fallout 76, un exemplu fiind construirea de diferite obiecte (pentru care ai nevoie de schițe și componente). Diferența e că, în Fallout 76, poți face schimburi de obiecte cu alți jucători.
Fallout 76 urmează să se lanseze în 14 noiembrie și va costa tot 60 de euro, la fel ca orice triplu A. Și atât va fi doar ediția standard, pentru că mai sunt două ediții premium – Tricentennial Edition și Power Armor Edition (care e deja sold out) – care au conținut suplimentar și sunt 80, respectiv 120 de euro. Mai există ediția Pip-Boy Construction Kit, care costă 150 de euro, dar NU include și jocul, ci doar componentele pentru construirea unui Pip-Boy nefuncțional.
Post-apocaliptic, post-apocaliptic, dar eu prefer întotdeauna un Beck’s rece decât o Nuka Cola :)
Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.