Dragon Quest Builders 2 a ajuns pe PC în formație completă

Un joc care la prima vedere seamănă cu Minecraft, dar nu e Minecraft, ci un „specimen” mult evoluat și mai bun din multe puncte de vedere, a ajuns în sfârșit în casele posesorilor de PC.

Jocul se numește Dragon Quest Builders 2 și este binecunoscut de ceva vreme jucătorilor de Switch și PS4.

 
 

În Dragon Quest Builders 2, ești recompensat dacă ridici o construcție corect și ești penalizat dacă respectiva clădire nu întrunește anumite reguli. Sistemul de building este perfect integrat în poveste și pentru asta jocul a ajuns repede în preferințele gamerilor. Explorezi, descoperi, minezi, meșterești obiecte, crești animale, amenajezi grădini, te lupți, urmezi firul poveștii, evoluezi.

 
 

Ca în toate poveștile, și în Dragon Quest Builders 2 există o linie narativă principală și questuri secundare. Asta dacă reușești să treci peste partea introductivă a jocului - unora li s-a părut plictisitoare din cauza multitudinii de dialoguri, dar acești critici n-au ținut cont că introducerea nu îți dezvăluie numai povestea, ci are și rol training: te învață să craftezi, să construiești, să lovești cu sabia și mutle altele. Dar ce început nu e mai anevoios până te obișnuiești cum stă treaba? Privește partea plină a paharului - introducerea este interactivă în mare parte, iar la finalul ei te vei simți superșcolit. 

 

Pe alocuri s-ar putea ca jocul să ți se pară repetitiv, mai ales atunci când trebuie să te lupți, mișcările tale nefiind foarte diverse. Pericolele te pândesc la tot pasul, de aceea trebuie să fii pregătit tot timpul (să ai merinde, arme, armură). La fel și așezările trebuie fortificate. Pe măsură ce explorezi și găsești resurse noi, vei înlocui chirpiciul cu materiale mai rezistente pe care să nu le poată distruge niciun inamic și vei putea meșteri obiecte noi care să te ajute la victorii. 

 

Jocul te poartă pe 10 insule, la care ai acces construind portaluri și nu știu încă unde e satisfacția mai mare - la building sau la exploration? Mult timp am fost de părere că cel mai rewarding moment din acest RPG open-world nu este răpunerea inamicilor, ci momentul în care jocul îți dă feedback (atât vizual, cât și auditiv) că ai făcut o treabă bună construind o odaie care-și va găsi în curând rostul. Cel puțin la început. Totuși, pe parcursul jocului, sunt și questuri mult mai rewarding, dar nu le pot aminti aici fără să dau spoilere. 

 

Dragon Quest Builders 2 a fost lansat pe Steam în 10 decembrie, la prețul de 60 de euro, dar ai posibilitatea să-l testezi, jucând demo-ul gratuit Jumbo, care include zona de început (tutorialul), precum și două insule (Aqakening și Furrowfield).

Avantajul (fața de edițiile de Switch/PS4) este că în banii ăștia intră nu doar jocul principal, dar și conținutul integral din Season Pass (Hotto Stuff Pack, Modernist Pack, Aquarium Pack, Designer’s Sunglasses, Historic Headwear și Dragonlord’s Throne). În versiunea de Steam vei mai găsi și 3 pachete speciale: 

The Hotto Stuff Pack - cu peste 40 de rețete de craftare, inspirate din DRAGON QUEST XI: Echoes of an Elusive Age.

Aquarium Pack - o insulă unde poți să pescuiești, să meșterești unelte noi și să construiești un acvariu cât poți tu de mare și de frumos.

Modernist Pack - cu peste 70 soluții pentru construirea unor structuri supermoderne, plus acces la materiale și straie noi. 


Pe mine m-a convins. Deși îl am deja pe Switch, i-am făcut precomandă și pe Steam și număr zilele până la vacanță când voi avea avea multe zile libere de petrecut în Dragon Quest Builders 2. Și de-abia aștept să îl butonez împreună cu prietenii, pentru că... jocul are și componentă de multiplayer, dar ca să ajungi să o deblochezi va trebui să parcurgi mai multe ore din campanie în single player. Modul co-op se desfășoară online, într-o regiune sandbox uriașă, la care vei avea acces după o anumită etapă a jocului și în care poți face tot ceea ce vrei - te vei întrece în măiestrie și creativitate cu maxim 3 prieteni sau jucători random și apoi aduci un juriu de încredere ca să-ți dea note pentru minunatele creații... În plus, în co-op vei face XP mai repede și vei putea debloca obiecte pe care în single player nu le întâlnești. Pentru un plus de experiență, sugestia noastră este să termini mai întâi campania și apoi să intri în co-op. Este adevărat că asta înseamnă câteva zeci de ore pe cont propriu, dar cine va fi regeleee construcțiilor?

 
 

Mă gândesc că și în Laponia Moș Crăciun și-ar dori să joace Dragon Quest Builders 2 și să bea un Beck’s cu spiridușii lui... Ho-ho-hopa, am un Beck’s, v-am pupat până la anu’! 

Photo Credit 1 

Photo Credit 2

Photo Credit 3

 
Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.