Ne bate la uşă un nou joc episodic: Raiders of...

Weekendul a trecut ca fulgerul în Raiders of the Broken Planet, un shooter tactic asimetric (4v1), cu elemente de stealth şi cu acelaşi AI (pe care-l întâlnim în multe jocuri) mai puţin înzestrat cu o minte sclipitoare. Măcar nu este un joc spray-and-pray, căci muniţia nu se găseşte la tot pasul, ci doar în buzunarele inamicilor. 

Venit de la MercurySteam, studioul care a creat Castelvania: Lords of the Shadow, Raiders of the Broken Planet a trecut din nou printr-o testare beta, iar mai jos ai câteva impresii:

Raiders of the Broken Planet este un o poveste SF într-o lume post-apocaliptică. Jocul va fi lansat în cursul acestui an pe PC, PS 4 şi Xbox One şi va beneficia de un prim sezon de 4 campanii, fiecare cu propria ei poveste şi numeroase misiuni care au un singur scop – acela de a colecta cel mai preţios combustibil care face posibile călătoriile interstelare şi care, ingerat de oameni, îi va face superputernici. Vei juca fie co-op, fie din bocancii antagonistului care, alături de un AI numeros, va încerca să-i împiedice pe jucătorii din tabăra opusă să-şi îndeplinească obiectivele. 

Din nefericire, când Raiders of the Broken Planet va fi lansat (la o dată încă neanunţată), doar o campanie va fi disponibilă, celelalte urmând să ajungă pe ecranele noastre în cursul anului. 

Pentru mine, ideea de a fragmenta jocul pentru a vinde separat campaniile/episoadele nu e deloc atrăgătoare. Dar – hei! – câte companii nu procedează la fel cu titlurile lor? De exemplu, HITMAN... HITMAN a fost împărţit pe sezoane şi fiecare sezon, la rândul lui, divizat în episoade... Primul sezon costă 50 de euro pe Steam, dar dacă nu ai atâţia bani în buzunar, poţi cumpăra episoadele la bucată. Iar poţi trece peste acest inconvenient, vei realiza că HITMAN este chiar un joc bun care primeşte content în mod constant. (Off-topic: Acum că Square Enix a renunţat la IO Interactive, dezvoltatorul HITMAN, ce se va întâmpla oare cu franciza?)

Per ansamblu, părerile comunităţii sunt destul de împărţite atunci când vine vorba de jocurile episodice. De vreme ce ele sunt în continuare lansate, se pare că există cerere pe piaţă şi reţeta nu e chiar un rateu. 

Hai să deschidem un Beck's şi să le urăm celor de la MercurySteam succes cu lansarea Raiders of the Broken Planet. Game on!

Surse: 

Photo Credit: Official Website

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.