De la porn hub până la comic con, Overwatch este cel mai căutat titlu

Hero Shooter

Hype-ul săptămânii vine de la Blizzard, care pe 24 mai a lansat primul său FPS (First Person Shooter), Overwatch, un titlu care în doar câteva zile a ajuns să fie considerat la crème de la crème în categoria Hero Shooter. Pentru că are o grămadă de eroi, fiecare cu abilităţile şi atacurile lui specifice. un gameplay co-op, bazat pe obiective, cinci moduri de joc disponibile şi unul pe cale de apariţie şi multe altele.

Buricosul şi ai lui

De exemplu, poţi alege să joci cu Torbjörn, care este un viking cu barbă în codiţe, extrem de iscusit într-ale mecanicii. El face damage atât din turela pe care o construieşte, cât şi din propria armă, un fel de pistol care aruncă metal topit. Başca poate susţine echipa fabricând scuturi pentru protecţie temporară.

Bastion

Dacă eşti mai comod din fire, poţi opta pentru un personaj extrem de simpatic, denumit Bastion, care este un robot sedentar, rolul lui fiind de a se aşeza într-un colţ şi a trage în orice mişcă.

Genji

Există, evident, şi eroi mai agresivi, de avangardă, cum e cazul lui Genji, un ninja letal dotat cu shurikene şi o katana cu dragon...

Tracer

sau Tracer, o zbuciumată care poate da timpul înapoi...

 

... sau Junkrat, care aruncă grenade în toate direcţiile, îi poate prinde pe inamici în capcane, ba chiar îi aruncă în aer cu aşa-numitele Concussion Mines sau le taie suflarea cu roata cu explozibil. Am spus că face victime chiar şi după ce moarte?

 

Roadhog

În această categorie intră şi Roadhog, căruia mie îmi place să-i spun Buricosul pentru simplul motiv că are un buric uriaş pe care e tatuat o faţă de porc.

Ce caută cutia de bere aici?

Sunt 21 de eroi din care să tot alegi şi te asigur că fiecare are punctele lui forte (şi, implicit, slabe). Jocul se mişcă extrem de fluent, are o grafică foarte prietenoasă şi o coloană sonoră pe măsură. De exemplu, zgomotul produs de gloanţele care lovesc un inamic a fost redat cu ajutorul... cutiilor de bere.

Într-o noapte, Paul Lackey, sound design supervisor la Overwatch, a deschis o cutie de bere, a înregistrat sunetul, l-a modificat un pic şi aşa a apărut sunetul incomparabil al gloanţelor care lovesc carnea inamicului. 

 

Overwatch, la East European Comic Con 2016

Dacă nu ai apucat încă să joci Overwatch, poţi s-o faci weekendul acesta în cadrul East European Comic Con. Cu condiţia să fii din Bucureşti sau să ai drum pe la Romexpo între 27 şi 29 mai inclusiv.

Solo sau cu echipa ta de şoc?

A, încă ceva! Înainte de a pune eticheta pe Overwatch şi de a-l evalua strict din punct de vedere financiar – e drept că preţul cam piperat îţi va sări din prima în ochi – răspunde-mi la o întrebare: Ce contează mai mult între a petrece timp fain cu prietenii sau a te juca de unul singur? Nu încerc să fac reclamă jocului, ci să aflu de ce parte a baricadei eşti tu.

Pentru că nu vreau să te plictisesc cu un articol uriaş, o să mai spun doar atât: Comic Con-ul nu este numai un eveniment cu actori, creatori de benzi desenate, cosplayeri, merchandise, youtuberi, prieteni, figurine, jocuri video, spectacole şi concursuri etc. Pentru mulţi dintre noi, este o altă lume de care nu avem parte în viaţa de zi cu zi, nu o vedem nici când mergem în vacanţă la mare, nici când ne căţărăm pe munte, nici când urmărim un film sau o piesă de teatru, nici măcar atunci când stăm acasă, cu gândurile noastre. Este o lume aparte, plină de culoare, voie bună şi un alt fel de cultură de care avem nevoie la toate vârstele.

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.