Wacken Open Air, Beck’stivalul international care ne-a dat pe spate!

Esti “metalhead”? Exista un festival exclusiv pentru tine.

Nu esti metalhead?! Nicio problema! Dupa ce ai ajuns o data la Wacken Open Air, te transformi.

La 1400 km de Romania, in nordul Germaniei, aproape de granita cu Danemarca se intampla Wacken. Cea mai FASTER, LOUDER, HARDER adunare a rocker-ilor europeni. Am fost acolo sa vedem, sa auzim, sa simtim, sa traim pe pielea noastra experienta Beck’stivalului care anul asta a implinit 30 de ani. Si care e SOLD OUT. In fiecare an. In mai putin de 24 de ore.

In anii ’90, cand Romania abia invata ce inseamna cuvantul “libertate”, 800 de nemti se strangeau sa-si asculte rocker-ii locali. De-atunci pana acum, jumatate de Europa a calcat la evenimentul la care Beck’s potoleste setea de muzica. Si e MUZICA! Asa cum, e si atmosfera. Genul ala de atmosfera a unui festival matur de 30 de anisori care se afla pe podiumul festivalurilor internationale alaturi de Tomorrowland, Burning Man sau Glastonbury.

Toata lumea traieste experienta colectiva a festivalului intr-o beatitudine, o stare de acceptare vis-a-vis de cel de langa si o bucurie sincera, cum nu am mai vazut la niciun festival European. Si am vazut cateva. 

Toata lumea sta la cort, in camping. Toata lumea imparte. Cel putin o bere. Toti cei 85.000 de mii de vizitatori pe care terenul din WACKEN ii primeste sa dea din plete la oricare din cele 10 scene, se transforma intr-o familie de rocker-i mandri. Mandri sa isi poarte tatuajele cu WACKEN, tricourile cu WACKEN, steagurile cu WACKEN…

Blazonul festivalului se vede peste tot de la intrarea in Hamburg. Din Hamburg pana-n Wacken toate masinile de pe autostrada au logo-ul festivalului lipit pe geamuri. Si asta spune mai multe decat orice as mai putea eu sa scriu aici.

Ne-am intors transformati. In bine.

Mergem si la anul. Si recomand pe bune sa stati cu ochii pe pagina lor de facebook. WACKEN e SOLD OUT din prima zi de dupa festival (asa cum a fost in ultimii ani), dar mai apar promotii. Si nu vrei sa pierzi ocazia. Pe cuvant de “metalhead”!

 

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.