Trei jocuri de fighting care scot apa din tine...

Dacă tot curg apele pe tine ca nebunele de la atâta caniculă, măcar să curgă cu spor! Şi ce alt gen de joc te face să asudezi mai tare, dacă nu un fighting game?

Şi din colecţia de jocuri de gen pe care le-am găsit şi încercat, cele de mai jos mi se par cele mai elocvente. Poţi să mă contrazici oricând. De-abia aştept!

Marvel: Contest of Champions

Să începem cu campionii – Marvel: Contest of Champions. Acesta este de departe cel mai bun titlu de fighting pe mobil, atât din punctul de vedere al graficii şi mecanicii de joc, dar şi al player base-ului, care depăşeşte 40 milioane de utilizatori pe Android şi iOS. Jocul îţi pune la dispoziţie toate personajele din universul Marvel şi, dacă nu îţi vei găsi eroul preferat, poţi fi sigur că dezvoltatorii de la Kabam îl vor introduce într-un patch ulterior. Jocul primeşte personaje noi, actualizări şi îmbunătăţiri cel puţin o dată pe lună.

Dacă eşti un veteran al acestui joc, atunci ai observat că, odată cu lansarea unui film Marvel (din titlurile recente, Deadpool sau X-Men sau Captain America), în Marvel: Contest of Champions apar ori personaje din acea producţie, ori misiuni noi pe temele respective. Jocul are şi microtranzacţii, însă ele sunt doar pentru a primi eroi mai repede sau pentru a accelera upgradarea eroilor existenţi. Deci nu este pay to win.

 

De două ori pe săptămână, poţi participa la campionate, denumite „Arene”, unde vei primi premii (eroi unici, cristale din care pică alţi eroi, sharduri pentru îmbunătăţirea eroilor, in-game currency etc.), în funcţie de performanţele personajelor cu care joci.

Unii dintre noi joacă Marvel: Contest of Champions încă de la apariţie (2014), alţii l-au încercat doar pentru o vreme, dar cu toţii putem să cădem de acord că acest joc este cel mai bun fighting game pentru mobile. Dovadă stă că atât pe App Store, cât şi pe Google Play, jocul se află în topul descărcărilor şi în topul recomandărilor. Fă-ţi echipă cu personajele Marvel preferate, alătură-te unei alianţe (există destule alianţe româneşti!) şi luptă pentru a ajunge cât mai sus în clasament, pentru a câştiga premii pe măsură.

Injustice: Gods Among Us

Pe locul al doilea, se află evident rivalii Marvel, cei de la DC Comics. Jocul Injustice: Gods Among Us este gratuit şi pe iOS, şi pe Android şi este practic o portare a jocului Injustice de pe PC şi console, doar că e o portare mai... nefericită. Spun asta deoarece nu ai libertatea de mişcare pe care ţi-o dă jocul de PC/console, iar controalele sunt anoste pentru că nu-ţi permit să te mişti în voie la fel ca în titlul de la Marvel. Injustice: Gods Among Us, versiunea de mobil, este la fel ca Mortal Kombat X de pe mobil (oricum sunt făcute amândouă de Warner), în sensul că personajul tău se află în colţul ecranului, iar acţiunea constă în rapiditatea cu care răspunzi la simbolurile care-ţi apar pe ecran. Spre deosebire de Mortal Kombat X, Injustice: Gods Among Us are destul de content ca să te ţină acolo. Plus că poţi alege eroii tăi preferaţi din DC.

Samurai Shodown II

Locul al treilea îi revine jocului Samurai Shodown II. Clasicul titlul SNK din 1994 a primit o binemeritată portare pentru mobil (iOS şi Android), aducând fanii de odinioară laolaltă cu cei noi în cel mai bun joc old-school de fighting. Samurai Shodown II este un arcade fighting game fluid, cu personaje japoneze (anime), angrenate într-o luptă cu arme melee şi susţinute de o poveste. Vei putea să descoperi sau să joci cu personaje ca: Hanzo Hattori (un ninja extrem de carismatic), Galford (varianta americană a lui Hanzo), însoţit de credinciosul lui lup, Haohmaru (un samurai brav, care stăpâneşte puterea tornadelor), Charlotte (prinţesa spadasină), Jubei (bătrânul samurai) sau Genan (demonul chel şi amuzant) etc.

 

Chit că jocul costă 3 euro, îţi garantez că este un titlu care merită jucat atât pentru personajele fascinante, cât şi pentru povestea din spatele fiecărui erou. Având vedere că este un titlu din 1994 care a fost portat pe mobil, e clar că avem de-a face cu un joc care a lăsat o amprentă puternică pentru o generaţie care şi-a dorit să retrăiască povestea întortocheată a Samurai Shodown II.

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.