Tormentum – Dark Sorrow, acum şi pe mobil

Un joc uşurel pentru un weekend ploios petrecut în casă a fost lansat în 19 aprilie pe iOS şi Android. Se numeşte „Tormentum – Dark Sorrow” şi vine de la studioul polonez OhNoo, format din numai trei oameni. Dezvoltatorii au lansat iniţial jocul pe PC şi, pentru că a fost bine primit de comunitate, l-au portat şi pe dispozitivele mobile.

Tormentum este un point’n’click plin de puzzle-uri şi aventuri, cu o poveste sumbră şi o grafică inspirată din stilul arhicunoscutului pictor suprarealist H.R. Giger.

Practic, joci rolul unui erou fără nume şi lipsit de amintiri, aruncat într-o temniţă zburătoare, alături de un şobolan mutant, cu caracteristici de umanoid. Ajuns într-un castel, afli că trebuie să răspunzi pentru nişte fapte comise anterior, dar nu ştii care sunt ele. Ai uitat cum te numeşti, cine eşti şi de unde vii şi nu mai ştii nimic din ceea ce a fost în trecut. Îţi aminteşti însă un lucru, dar deocamdată nu-ţi dai seama ce legătură are cu tine: îţi aminteşti vag de statuia unei femei.

Cam creepy. Şi să vezi cum e aventura ta prin cele trei tărâmuri pe care trebuie să le parcurgi ca să-ţi afli apropia poveste…

Pentru că nu am de gând să-ţi dau spoilere, o să mă opresc aici cu povestea, dar te asigur că, dacă îţi plac stilul lui Giger şi muzica aproape supranaturală, uneori angelică, alteori demonică, atunci cu siguranţă că vei trece cu vederea peste faptul că personajul tău este static pe parcursul jocului, iar elementele care ar putea executa mişcări ample şi complexe se rezumă, de fapt, la acţiuni minime, de bază, oferind doar senzaţia de motricitate. Nu vreau să intru prea mult în amănunte, dar dacă ar fi să trag o paralelă, Tormentum ar fi varianta de video game pentru lucrările lui Giger, care şi ele, la rândul lor, oferă acea senzaţie de mişcare în funcţie de perspectiva din care le priveşti.

Şi, da, grafica din joc este uluitoare chiar şi pentru un neiniţiat ca mine, iar talentul graficianului nu se rezumă doar la natură, creaturi sau clădiri, ci şi la o galerie de artă pe care eroul din joc o găseşte pe parcursul aventurii sale. Este o colecţie cu câteva zeci de tablouri, create în acelaşi stil, pe care le poţi vedea de-aproape…

Dacă însă nu te atrage genul ăsta de grafică şi cauţi altceva, Tormentum, deşi are puzzle-uri simple, îţi oferă mai multe finaluri, fiecare depinzând de deciziile pe care le iei în diferite momente. Şi, ca s-o zicem pe-aia dreaptă, deciziile pot fi pe cât de morale, pe atât de mortale. Sau invers. Totul depinde de tine!

via GIPHY

Hai să vedem, te-ncumeţi?

Găseşti jocul pe AppStore şi GooglePlay, la preţul de 5 dolari şi, respectiv, 25 de lei.

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.