Summer Well - Ziua 1

Mai este mai puțin de o săptămână până la Summer Well 2016, a șasea ediție a celui mai frumos festival al verii ce se desfășoară într-un loc magic, cu o atmosferă de vacanță - un festival care nu poate fi comparat cu niciun alt eveniment de la noi. Anul ăsta, cele două zile de festival ne aduc o combinație de indie rock și electro, cu trupe din Europa și din Statele Unite.

13 August este prima zi, cu Sundara Karma, Borns, Crystal Fighters, The Neighbourhood și Hurts. O să povestim puțin aici despre fiecare dintre ei, așa încât să fii pregătit să-i primești cu bucurie atunci când ne vedem la festival.

Sundara Karma

Este una dintre cele mai promițatoare trupe de indie din Anglia, cu o ascensiune care i-a ridicat în câțiva ani de la nivelul de trupă debutantă în mici eventuri din Regat, până la apariția la Reading and Leeds Festival la secțiunea "BBC Introducing" în 2013. Prezenți constant în playlistul BBC Radio 1, cei de la Sundara Karma ne-au adus toamna trecută al doilea EP de pe care ascultam mai sus "Vivienne".

Borns

Din Michigan, US, vine la Summer Well Borns, pe numele său complet Garrett Borns, un tânăr muzician cu un album lansat anul trecut numit "Dopamine", album ajuns până pe locul doi, atât în US Alternative Chart, cât și în US Rock Chart. Cu un turneu mondial care îl duce prin mai toată Europa, iar apoi de-a lungul Statelor Unite, Borns vine la Summer Well cu magia pe care o poți vedea în clipul său pentru "Electric Love":

Crystal Fighters

Din Londra vin la Summer Well și Crystal Fighters, care aduc în festival ceea ce se numește Electro-Folk, o combinație de instrumente electrice și acustice care face ca sound-ul lor să fie în acelși timp modern, dar și tradițional. Dacă ți-e gândul la plajă atunci când vei fi la Summer Well, ei bine ascultă aici "Plage" ca o briză de vară. Trebuie doar să închizi ochii și ești la mare ;)

The Neighbourhood

În octombrie anul trecut, cei de la The Neighbourhood lansau cel de-al doilea lor album "Wiped Out!", așa că primul meu gând a fost că sigur o să-i vad în festivalurile din Europa în vara asta. Câteva luni mai târziu, cei de la Summer Well au anunțat că The Neighbourhood vor cânta în festival, iar eu am zis "Yesss!". Două albume au lansat și ei până acum, cu cel aflat în turneu de promovare (Wiped Out!) ajuns până pe locul 1 în US Alternative Chart. Hai să gustăm și puțin indie din America:

HURTS

Hurts sunt cei care completează prima zi de Summer Well 2016 și revin în Romania cu un nou album lansat anul trecut, numit "Surrender", album intrat în Top 10 în UK. Cântați și de radiourile de la noi, Hurts au probabil cel mai mare fan-base în România dintre trupele din prima zi de festival, însă avem de văzut live muzica nouă de la ei de pe albumul despre care povesteam aici. Ascultăm acum "Wings" și abia aștept să-i ascultăm și live:

Dacă pui împreună muzica despre care am povestit aici cu atmosfera magică de la Summer Well, cred că ai o idee despre cum va suna prima zi de festival. O să povestim și despre Ziua 2, însă până atunci dă fuga și ia-ți bilet. Mai sunt doar câteva rămase, așa că: GO!

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.