Sit down and relax. Urmează 3 obiecte care aduc omagii. De la Romanian Design Week.

A 4a ediție

Săptămâna trecută, pe 21 mai, și-a deschis porțile cea de-a 4-a ediție Romanian Design Week. Frumos curatoriată, bine structurată și prezentată, în spațiul cu luminator al Pieței Amzei, expoziția ne demonstrează că designul românesc crește într-un an cât alții în 7. Astăzi, venim cu un teaser: 3 obiecte care ne-au încântat și care, în plus, au și ceva de spus. Ele aduc, pe rând, omagii luminii, spațiului verde și sufrageriei anilor '70.

Take a Bow - de Dragoș Motica

Până la urmă, cine a inventat becul incandescent? Edison, Davy sau Swan? Sunt atâtea teorii, însă, oricare ar fi adevărul, lampa de masa Take a Bow este un omagiu adus geniilor Edison, Davy or Swan, implicați în procesul de creație a becului funcțional, care ne-au asigurat nouă, generațiilor următoare, un viitor mai luminos. Și la propriu, și la figurat.

Lampa Take a Bow, creată de designerul Dragoș Motica, unul dintre cei mai talentați designeri români, sub brandul Ubikubi, nu funcționează cu bec decorativ Edison, dar la cât de expresivă este, nici nu era nevoie.

Lampa Take a Bow are un corp din teracotă și emite o lumină caldă, difuză.

Grădina verticală - de Agnes Lukacs

După ce acum doi ani, tot la Romanian Design Week, Agnes a făcut un revival al erei Bauhaus prin colecția sa, Soyesterday, anul acesta ne propune un obiect decorativ modular, pe care inițial l-a dezvoltat pentru magazinele FruFru. Cu un look fresh, atât prin culoare, cât și prin geometria creată de hexagoanele metalice vopsite, dar și de ghivecele colorate, tot din metal, Grădina Verticală e o soluție de a avea o mică grădină oriunde în casă, pe balcon, sau lângă fotoliul tău preferat.

Explicație foto: Forma finală a obiectului, precum și culorile ghivecelor pot fi customizate.

Fotoliile Lena  - Atelier Mustață

În timp ce unii le salvează de prin garaje, retapițându-le cu nostalgia jocurilor și a meselor în familie, din sufrageria bunicilor, sau, pur și simplu, din plăcerea oferită ochiului de designul lor retro, altii le (re)creează from scratch. Cum ar fi Atelier Mustață, un brand românesc lansat anul trecut. Inspirat din epoca socialist-modernistă a României anilor '70, această piesă de mobilier poartă o emoție... retro.

“Esența frasinului are o poveste. Nu este monotonă. Și, pentru că frasinul este atât de diferit, prin jocul fibrei, dacă punem două fotolii Lena unul lângă altul, o să vedeți că fiecare piesă este unică”, ne spune Ciprian.

Explicație foto: Fotoliul Lena are cadrul din lemn de frasin, scheletul din lemn de brad și buretele interior îmbrăcat în tapițerie textilă. Dimensiuni: lățime 61 cm; adâncime 75 cm, înălțime 80 cm.

Sperăm că acest articol te-a făcut curios; mai ai timp să vizitezi expoziția centrala RDW 2016, până pe 5 iunie. Expoziția reunește anul acesta lucrările a 150 de designeri și arhitecți și aduce în atenţia publicului cele mai bune proiecte de design din ultimul an în domeniile:

  • Arhitectură
  • Urbanism
  • Design de obiect
  • Design Hibrid,
  • Design grafic şi ilustraţie
  • Design Vestimentar
  • Design de produs

Mai multe despre RDW

Harta Romanian Design Week 2016 cuprinde 50 de evenimente conexe – conferinţe, expoziții, proiecţii sau ateliere, ce vor avea loc în diverse spații convenționale și neconvenționale, galerii de artă, studiouri de design, ateliere sau showroom-uri cu scopul de a promova designul și toate disciplinele acestuia.

Vezi aici harta evenimentelor conexe de anul acesta și descoperă expozițiile, performance-urile și petrecerile care fac parte din programul oficial RDW 2016. Vezi aici lista designerilor selectați pentru ediția 2016 și proiectele pe care le vor expune.

Pentru detalii despre evenimente și despre organizatori, poți descărca aplicația Romanian Design Week de pe AppStore și Google Play. 

Surse foto: Mara Bărbulescu, RDW (Adi Bulboaca si Roald Aron), Atelier Mustață.

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.