Performer, producător și legendă: Lenny Kravitz

1

Probabil că te întrebi cum anumiți artiști reușesc să facă melodii care rămân hit-uri mai multe decenii. Lenny Kravitz sau 30 de ani de muzică care exprimă libertatea și energia de care fiecare dintre noi uită câteodată. Un performer, un producător, o legendă. Un rebel kid cu cămași super cool, părul afro și o chitară, cu ochelari de soare și geci de piele, cu un stil dark și totuși elegant, cu o voce care te alină și te energizează în același timp.

Let Love Rule spunea Lenny Kravitz în 1989, iar iubirea lui pentru muzică l-a ghidat în cariera sa de muzician și actor până în ziua de azi, când la 54 de ani reușește să transmită aceeași energie de copil rebel. Rădăcinile culturii afro-americane reprezintă accentele sensibile în majoritatea melodiilor lui - balade care iau forma unui manifesto - Martin Luther King, he had a vision / And that's a fact / He died so we could see that was his mission / So don't look back.*

A crescut în New York și energia orașului dinamic a influențat personalitatea care a inspirat de-a lungul timpului noile generații de muzicieni. Cu un timbru unic și capacitatea de a mixa rock’n’roll cu soul și jazz, cu raggae sau folk, Lenny este unul dintre puținii performeri care reinterpretează impecabil melodii ale lui Bob Marley, Kiss sau Jimmi Hendrix și demonstrează încă o data diversitatea muzicală care i-a adus notorietate.

Adaptarea nu înseamnă neapărat schimbare, cu toate că există mulți cântăreți care au ales calea ușoară. Da, e ușor să îți schimbi stilul pentru a scoate un hit, dar ce mi-a plăcut mereu la Lenny este felul în care linia melodică pare neschimbată, dar e totuși perfect dozată cu puțin funk și pop. Fă o pauză, pune-ți căștile și ascultă trei interpretări de la trei evenimente diferite. O să simți aceeași pasiune, aceeași dedicare, o să ți se facă pielea de găină și o să simți că ești acolo lângă el. Că melodia aia e pentru tine. Pentru că asta face. Muzică pentru oamenii care sunt în fața lui.

Timeless talent.

Da, am putea povesti la nesfârșit despre reușitele sale muzicale, despre evoluție și atitudine. Influențele lui Miles Davis sau David Bowie. Felul în care preia fiecare context socio-politic și îl transpune într-o structură muzicală care este pur și simplu mind-blowing. Dar în loc să rămâi în acest dialog digital cu mine în care ți-aș putea povesti și despre fiecare video, melodie sau concert, mai bine te invit să îl asculți și să trăiești experiența prin vibrațiile live ale vocii sale în concertul care face parte din turul Raise Vibration, numele noului său album, pe 6 mai, în Sala Polivalentă din Cluj Napoca.

*Lenny Kravitz - Black and White America

Acest articol are 1 comentariu. VEZI COMENTARIILE
Cezara Moldovan
Raise Vibration 

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.