TOP 10 Metallica

S-au spus multe si s-au scris si mai multe despre Metallica. Parte a "big four thrash metal bands of all times”, alaturi de Slayer, Anthrax, and Megadeth, Hetfiled & co, castigatorii a 10 premii GRAMMY ajung la noi pe 14 august cu turneul mondial “WorldWired”. Turneu in care se afla de “numai” 3 ani.

Si pentru ca nu mai e mult pana atunci, am zis sa ne facem incalzirea cu un TOP 10 All Time Metallica. Un TOP 10 pentru care am consultat mai multe recenzii ale criticilor ca sa nu zici ca sunt eu subiectiva. Nu e usor sa faci un top 10 al unui band care are 10 albume in palmares, 4 albume live, 39 de single-uri, 10 albume video, 41 de videoclipuri, un album soundtrack, un album de colaborari si 3 box set-uri.  Dar, am facut-o si pe asta!

Fuel

Asadar, incepem cu o piesa din ’99, anul in care Metallica intra in WALK OF FAME. Fuel a fost al treilea release de pe al 7-lea album din discografia Metallica.

Sad But True

Lansat in februarie ’93 ca al 5-lea si ultimul single de pe albumul eponim Metallica,  pe locul 9 am clasat “Sad But True”.

Orion

Recunosc, Orion e my guilty pleasure. Parte a albumului Master Of Puppets, single-ul a fost botezat dupa constalatia cu acelasi nume datorita bridge-ului care suna foarte “spacey”, dupa cum au declarat chiar membri trupei. Piesa e o capodopera instrumentala, incepe heavy, interludiul e bazat pe bass iar finalul se intoarce la heaviness. Orion a fost cantata LIVE in total pana acum de 68 de ori.

For Whom the Bell Tolls

"For Whom the Bell Tolls" este al doilea single de pe discul Ride the Lightning. A fost lansata in 1984 direct pe vinil.

Nothing Else Matters

Balada power "Nothing Else Matters" a fost inregistrata prima data ca demo in studioul de-acasa a lui Lars Ulrich. A ajuns direct pe locul #11 in Billboard Mainstream Rock Tracks chart in 1992 si desi este una dintre cele mai cunoscute piese Metallica all time (exista peste 100 de cover-uri ale hit-ului), nu a castigat niciodata niciun premiu.

My Apocalypse

"My Apocalypse" a fost lansata ca al doilea single de pe al 9-lea album de studio “Death Magnetic”. Trujilo spunea despre piesa care a adus band-ului un Grammy la categoria Best Metal Performance in 2009 “ca piesa pastreaza un sound rock trashy”.  

The Unforgiven

Balada "The Unforgiven", lansata initial pe albumul “Metallica”, e singurul single care se bucura de 2 remake-uri ale trupei. "The Unforgiven II" a aparut pe albumul Reload, iar  "The Unforgiven III” pe Death Magnetic.

One

Metallica au cantat “One” la cea de-a 31-a editie anuala Grammy in 1989. In ’90 castigau la aceleasi premii trofeul pentru Best Metal Performance. La cea de-a 56-a editie Grammy in 2014, trupa a cantat aceeasi piesa alaturi de pianistul Lang Lang.

Master of Puppets

Lansat in ’86 pe albumul cu acelasi nume, "Master of Puppets" a fost inregistrat la finalul anului 1985 in Danemarca. Piesa este un statement impotriva consumului de droguri si este nelipsita din playlist-ul de concert Metallica.

Enter Sandman

Clasam pe primul loc "Enter Sandman", acea clasica a trupei cantata cel mai des la ceremonii. De la MTV VIDEO MUSIC AWARDS in ’91, la Grammy-urile din ’92 sau Live Earth, Enter sandman va ramane in istorie si ca hitul folosit de NASA pentru a-si trezi in spatiu astronautii misiunii STS-123.

Hetfield and co. “amenintau” prin aprilie anul asta cu un nou disc. Pana in noiembrie cand americanii aproximeaza ca vor reintra in studio, odata cu terminarea turneului mondial, ii vedem pe 14 la Bucuresti pe Arena Nationala.

Rock ON!

Oana

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.