Oficial, e aici! Samsung a lansat Galaxy S8

După o perioadă foarte agitată, în care Samsung a trecut prin încercări grele în urma eșecului rușinos numit Note 7, compania coreeană încearcă să se revanșeze cu noul flagship. Poate de aceea, nu întâmplător, ultimele luni au fost pline de diverse zvonuri și informații mai mult sau mai puțin oficiale despre S8. Așteptările au fost mari și, la prima vedere se pare că cei de la Samsung au livrat. Vom primi ce ne așteptam, dar asta nu e deloc un lucru rău.
 

Mai frumos, mai arătos

Ca de fiecare dată coreenii împing limitele când vine vorba de display. Design-ul este și el unul ambițios și, normal, reprezintă un pas înainte, dar display-ul Infiniti face diferența. Este tot din sticlă și ocupă aproape toată suprafața din față, adică 5.8 respectiv 6.2 inch pentru S8 și S8+. Rezoluția nu este una revoluționară, 2,960 x 1,440, o îmbunătățire față de S7, dar dimensiunea ecranului te va face să te bucuri cu adevărate de clipurile video sau de filmulețele realizate cu camerele super performante de care se bucură S8. 12 MP cu tehnologie dual-pixel va avea camera principală în timp ce pe față te vei bucura de „doar” 8 MP cu smart autofocus.

A, să nu uit, a dispărut și butonul din josul ecranului, înlocuit cu unul virtual. Iar în loc de amprenta virtuală, S8 poate fi deblocat cu ajutorul unui scanner de retină sau chiar pentru întreaga față. Asta așa, ca bonus.

Cu specificațiile cum stăm?
 

Păi răspunsul e simplu: foarte bine. Am tot vorbit de ele, dar nu putem să nu remarcăm procesorul de 10nm (primul smartphone care se bucură de acest feature) capabil de o viteză impresionantă. Cu 1 GBps practic vei putea să descarci orice fișier, de orice mărime.

Bateria e și ea îmbunătățită, 3000 mAh și 3500 mAh pentru S8+, dar nu cu mult față de predecesor. Amintim și memoria de 4 GB RAM și 64 GB.

Și acum vine probabil partea care ni s-a părut cea mai tare.

 


 

Bixby e cel mai tare

Uitați de Siri sau de oricare alt asistent virtual, Bixby reprezintă un salt mare înainte pentru Samsung și nu numai. Nu degeaba coreenii n-au apelat la ajutorul celor de la Google și au preferat să își dezvolte propria interfață inteligentă. Bixby e mai mult de un simplu asistent, este un proiect ambițios menit să îți facă viața mai ușoară. Poți activa serviciile lui Bixy prin comenzi simple din voce sau prin atingere ori privire sau comandă text. Însă de acum vin surprizele.

Cei de la Samsung i-au implementat lui Bixby ceea ce ei numesc „cognitive tolerance” anume o capacitate de a învăța în funcție de context. Astfel Bixby se va integra în mai multe aplicații și funcții Samsung și va putea să ofere ajutor personalizat, bazându-se pe experiențele anterioare și pe interesele sau locațiile preferate ale utilizatorului. Totodată are o capacitate extraordinară de a recunoaște imagini și text așa că, spre exemplu, dacă îndrepți camera spre coperta unei cărți, automat va rula mai multe linkuri de unde poți să o cumperi. Cool nu ?

Mai mult, Bixby va ocupa un loc vital în ecosistemul Samsung și se va putea conecta și la celelalte gadgeturi ale companiei, așa că, dacă pleci de acasă și uiți Smart TV-ul pornit, Bixby îl va închide pentru tine. Noul asistent pare o îmbunătățire remarcabilă și de abia așteptăm să ne jucăm cu minunăția de la Samsung. Cu atât mai mult cu cât Bixby e doar la început și coreenii promit să exploreze sistemul în viitor pentru funcții cât mai complexe.

Mai vreți ? Mai avem

Surprizele nu s-au oprit aici. Dacă vrei să știi, S8 se poate transforma într-un veritabil desktop. Da, ai auzit bine, compania a lansat sistemul Samsung DeX, format dintr-un monitor performant, tastatură și mouse, plus un device la care atașezi smartphone-ul și acesta va servi pe post de unitate. Și va fi un calculator performant, nu glumă.


Vrei o experiență virtuală de neuitat? O ai cu noul Gear VR Controller de la Oculus. S8 va beneficia și de noul Gear 360 pentru video-uri 4K și fotografii de 15 MP. Fetelor, să vedeți acum selfie-uri spectaculoase în vacanță. Pentru gameri (și gamerițe) smartphone-ul vine cu o grafică superioară pentru noi experiențe tari.

 



Mai amintim de gama de culori, 5 la număr, pentru toate gusturile și de căștile AKG by Harman ce vor oferi o calitate sonoră de top.

S8 promite mult și concurența va trebui să muncească serios ca să ne ofere ceva mai bun. Samsung speră să își ispășească păcatele după dezastrul cu Note 7 dar la ce am văzut la această prezentare, sunt pe drumul cel bun.

Din 28 aprilie S8 va fi disponibil în Europa, dar comenzile se pot da din data de 19. Prețul n-a fost anunțat, dar presa anunță că va porni de la 750 de dolari pentru S8 și 850 pentru S8+. Așa că spargeți pușculița și pregătiți-vă de distracție cu S8!

Photo Credits: 1, 2, 3, 4, 5.

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.