Mută joaca afară, e plin de pokémoni

Efectiv toată lumea vorbeşte de Pokémon GO. În Herăstrău, trei chinezi ne-au abordat zilele trecute cu rugămintea să nu le atacăm Gym-ul că-i al lor. Aseară ne-am rugat de un paznic să ne lase să intrăm într-o livadă ca să prindem pokémoni. Munca de lămurire n-a durat prea mult – omul era destul de destupat la minte, s-a prins că nu vrem să-l prăduim, dar nu ne-a crezut când i-am arătat pe telefon despre ce era vorba. Mai mult, Facebookul şi celelalte reţele de socializare sunt pline-ochi cu mesaje şi imagini legate de Pokémon GO.

Exemple ca cele de mai sus sunt sigură că ai şi tu, nu-i aşa? Poate ai făcut şi nişte poze şi vrei să ni le arăţi?

Până la feedbackul tău, haide să lămurim un pic despre ce e vorba în Pokémon GO pentru aceia care nu l-au instalat încă sau pur şi simplu nu sunt pasionaţi de un asemenea joc sau de jocuri pe telefon, vorbind la modul general.

Pokémonii coloraţi, pe ecran sunt agăţaţi

Pokémon GO este un joc de vânătoare de pokémoni... într-o viaţă semireală. Cum vine asta? Se numeşte Realitate Augmentată şi practic tu, pe ecranul telefonului, vezi locurile din jurul tău aşa cum sunt ele în realitate şi pe ici, pe colo câte un animăluţ colorat. Animăluţul nu există în viaţa reală, el e doar „plantat” acolo de joc. Tot ceea ce trebuie să faci este să prinzi animăluţele/pokémonii şi să ai grijă să le meargă bine: să-i hrăneşti, să-i duci la sala de sport (Gym) – dar nu pentru a trage de fiare!! – şi să-i creşti în nivel pentru ca mai târziu să-i arunci în luptă ca să-ţi apere orgoliul. Pe parcursul jocului, primeşti recompense în funcţie de situaţia în care eşti implicat, iar tabelul de mai jos îţi oferă o idee despre ce e vorba în acest sens.

Din când în când, când te afli în Pokestop (care este o zonă specifică de unde poţi obţine recompense), poţi primi un ou din care iese un pokémon după ce faci un fel de ritual: alegi opţiunea Start Incubation, pui oul în incubator, apoi va trebui să te plimbi chiar şi 10 kilometri în viaţa reală ca să vezi ce pokémon ai primit... Pentru a-ţi face o părere, în tabelul de mai jos ai distanţele în kilometri reali pentru fiecare pokémon.

Sigur că poţi cumpăra Lucky Eggs cu bani reali dacă vrei să avansezi mai repede în nivel. Pe Android există o aplicaţie care te ajută să aduni Pokécoins – ea se numeşte Google Opinion Rewards şi, în schimbul răspunderii la diferite sondaje de opinie, primeşti sume modice de bani. După 5-7 sondaje, îţi vei permite să cumperi câteva Pokécoins.

Ponturi

Secretul succesului în Pokémon GO este să ţii smartphone-ul în permanenţă deschis şi să ai nervii cât de cât tari pentru că jocul are încă probleme tehnice. O să-ţi dreneze bateria, dar, hei!, jocul nu-ţi va înregistra progresul dacă aplicaţia e închisă. Pontul numărul 2 ar fi să intri în aceeaşi echipă în care se află prietenii tăi... ca să nu existe discuţii mai târziu. Pontul numărul 3 e să ai răbdare. Da, ai citit bine! Uneori serverele sunt greu accesibile, mai ales la orele de vârf, şi trebuie să stai, nu glumă, până să reporneşti la colecţionat pokémoni. Şi nu uita să apeşi zilnic pe scutul verde din dreapta sus a ecranului ca să primeşti gratuit recompensa cotidiană (această opţiune este disponibilă doar dacă ai un paznic la Gym).

Vestea bună

Ai aflat cu siguranţă până acum că, dacă ai iPhone, trebuie să-ţi creezi, pe App Store, un cont de SUA ca să poţi descărca jocul pentru că la noi nu a ajuns încă în mod oficial. În principiu, îţi creezi acel cont, căruia îi ataşezi o adresă poştală validă (tot de SUA, bineînţeles), te autentifici pe acel cont, descarci aplicaţia, ieşi de pe cont şi te autentifici pe contul tău iniţial, apoi spor la joacă şi la cât mai mulţi pokémoni... Pe Android e la fel, dar mai întâi trebuie să optezi pentru setarea care-ţi permite să instalezi şi să rulezi aplicaţiile descărcate din alte zone şi aici ai un tutorial care îţi arată cum să eviţi malware-ul de Pokémon GO (în principiu, trebuie să fii atent de pe ce site-uri descarci).

Dar ştii că poţi juca Pokémon GO şi pe PC? N-am încercat încă din cauza lipsei de timp, dar PC Gamer l-a testat şi a fost încântat de rezultat. În principiu, ai nevoie de emulatorul BlueStacks şi de câteva modificări în sistem. Travis, cel din videoul linkuit, spune că există câteva probleme, dar încearcă să le rezolve, însă aplicaţia funcţionează pentru mulţi utilizatori.

Pe orice dispozitiv l-ai juca, Pokémon GO a devenit deja un fenomen, deşi nu a fost lansat oficial în multe părţi ale lumii. Uite mai jos o selecţie de întâmplări ciudate asociate jucătorilor de Pokémon GO:

Poképoliţia în acţiune!

Sau cum să ai maşină cu sirenă şi să se audă în tot cartierul cum te joci tu Pokémon GO.

Delta Văcăreşti, casa celor mai rari pokémoni

Site-ul CotidianZilnic continuă să se ţină de şotii, publicând recent un articol despre transformarea Parcului Natural Văcăreşti în cea mai mare rezervaţie intraurbană de pokémoni rari din Europa. Ha, ha!

La moaşte...

În altă parte a lumii, într-o biserică transformată în casă de locuit de către un cetăţean, s-a iscat o ditamai dezbaterea cum că locuinţa omului este, în joc, sală de sport. Boon Sheridan a descris pe Twitter cum căminul său a fost luat cu asalt – la modul pacifist – de jucătorii dornici să-şi dispute victoria asupra Gym-ului. Partea hilară e că Pokémon GO a folosit o versiune veche a hărţii din realitate, din perioada în care clădirea cu pricina servea drept biserică, adică de acum vreo 40 de ani.

Ciocnire în lanţ

Pe o autostradă din Massachusetts, poliţia l-a reţinut pe un anume Lamar Hickson pentru că a oprit maşina în mijlocul drumului ca să prindă un Pikachu. Nu a fost rănit nimeni, dar mai multe vehicule, între care şi un camion, s-au ciocnit între ele ca să nu-l rănească pe vânătorul de pokémoni...

S-a lovit de un copac

Un tânăr din Auburn (New York) a avut o întâlnire zbuciumată cu un copac în timp ce căuta pokémoni. El se afla la volanul maşinii când a izbit săracul copac. Omul n-a păţit nimic, maşina însă...

Între timp...

La ginecolog

La cumpărături

Pe aeroport

În drum spre casă

În studioul lui Colbert

Sau când se filmează starea vremii

 

 

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.