Locuri alternative din București

Vremea teraselor s-a dus de mult, iar harta e reconfigurată pe spații cool unde nu doar te adăpostești la o cafea, dar poți și lucra sau afla ce se întâmplă mai interesant în oraș. Le-am spus spații alternative, dar sunt, în același timp, și hub-uri altfel, să le zicem cultural-artistico-urbane.

NOD Makerspace & DESCHIS Gastrobar

În fosta Fabrică de Bumbac, de pe Splaiul Unirii 160, a apărut, la începutul lui 2015, NOD Makerspace - primul centru creativ de dimensiuni mari din România. Iar vara, deasupra lui, s-a deschis… DESCHIS Gastrobar. Cu siguranță cel din urmă a devenit cel dintâi în rândul preferințelor de ieșit vara, pe terasa de pe acoperișul nu atât de fierbinte. ☺

Gastrobar-ul s-a deschis, din toamnă, și în interiorul fostei fabrici. Iar când ajungi aici merită să arunci un ochi la NOD, în spațiile de lucru & atelierele creativilor din București. Ambele spații găzduiesc constant dezbateri, conferințe și expoziții din zona industriilor creative.

Expirat & Halele Carol

Ca să rămânem în zona spațiilor industriale reactivate, Expirat-ul deschis în Halele Carol nu e doar un club. Ți-am mai povestit despre el când ți-am dezvăluit unde poți sta pe scaunele semante de arh. Corvin Cristian în oraș.

Pe lângâ concerte, în fosta hală, super scenografică, au loc mereu proiecții și show-uri mixed media. Îți ziceam săptămânile trecute de Diploma, ei bine petrecerea care a marcat evenimentul a avut loc aici. Și a fost wow.

Point

Pe strada General Eremia Grigorescu unul dintre cele mai frumoase calcane ale Bucureștiului, transformate de Sweet Damage Crew, marchează, de la sfârșitul anului trecut, un spațiu nou. Point este și locul unde vii la teatru, dar și locul unde vii să savurezi ceva, devenind membru al arthub-ului. Amenajarea spectaculoasă este semnată de Lama Arhitectura. Iar piesele de teatru care se joacă aici sunt alese pe sprânceană din repertoriul teatrului contemporan, de azi.

Simbio

Simbio înseamnă o nouă casă superbă a Bucureștiului redată locuitorilor săi (cum și casa Point este o bijuterie). Transformarea în Kitchen & Bar & Mansardă este semantă de SYAA, iar interiorul e un must de experimentat, ca și preparatele din meniu. În mansardă au loc periodic expoziții cu lucruri frumoase din oraș.

Seneca AntiCafe

Locul în care cumperi timp a fost unul dintre cele mai titrate când s-a deschis în București. Am fost, l-am văzut, testat & plăcut. Plătești doar numărul de ore pe care-l petreci ca să citești sau să lucrezi de aici. La intarea în Seneca AntiCafe te întâmpină o bibliotecă de unde poți și cumpăra cărți pentru la tine acasă. Până și bucătăria în care îți poți face un ceai sau o cafea ne-a plăcut. Iar în spațiul din spate, acolo unde se află scena, au loc dezbateri și workshop-uri.

Fotografii: prin Seneca AntiCafe, Simbio, Point, Expirat & Halele Carol, NOD Makerspace & DESCHIS Gastrobar.

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.