Sweet Damage Crew schimbă fața orașelor

Graffiti anyone?

Cu siguranță un top al celor mai cool graffiti-uri din București ar începe de pe strada Arthur Verona, ar trece pe strada General Eremia Grigorescu, apoi prin Grădina cu Filme, din Piața Lahovari, ar merge spre Strada Berzei – intersecția cu Știrbei Vodă, ar ajunge la club Fabrica și de acolo s-ar pierde pe calcanele cartierelor din jurul inelului central, care au multe povești colorate de spus.

I-am putea dedica mai multe episoade acestui traseu urban al graffiti-urilor. Dar ne oprim deocamdată la două “opere”, cele mai picturale și mai apreciate și pe pereții virtuali, nu doar pe cei ai orașului. Ne-a plăcut că sunt la câteva sute de metri distanță unul de celălalt și sunt semnate de același artist colectiv -  Sweet Damage Crew. Ba chiar ni se pare că se completează și comunică telepatic, ca doi îndrăgostiți boemi, peste zidurile gri. :)

Cine-i Sweet Damage Crew?

Grupul artiștilor care demonstrează cum graffiti-ul este artă, nu vandalism, Sweet Damage Crew, este deja în vizorul publicațiilor internaționale de artă urbană. În România, nu și-au lăsat amprenta doar asupra Bucureștiului, ci și asupra Sibiului, Portului Constanța, Iașiului, orașului Satu-Mare și Târgoviște etc., cu ocazia festivalurilor sau evenimentelor artistice petrecute aici. Iar dacă te bate gândul să ai acasă un perete cu semnătura Sweet Damage Crew, se poate și asta. :)

Graffiti la Point

Graffiti-ul de pe strada General Eremia Grigorescu personalizează calcanul Point – centru de teatru independent, galerie de artă și spațiu pentru evenimente. Este peretele orașului deja viralizat: dacă încă nu l-ai văzut live, merită o plimbare la ceas de seară pe strada cu Teatrul Țăndărică – te vei simți brusc într-un alt oraș, mai artistic, designish, cool.

Graffiti Grădina cu Filme

La nici 300 de metri, în Piața Lahovari, intră în Grădina cu Filme – un popas foarte inspirat în serile de vară. Aici îl vei descoperi pe băiatul care privește melancolic spre Lună. Sau, fantazăm noi, își caută perechea de pe calcanul de la Point. 

E impresionant graffiti-ul, îți schimbă cu totul perspectiva asupra cerului orașului, pe înserat, iar acuratețea detaliilor, de la teniși la pliurile cămășii, e aproape ireală.

Vreun alt graffiti din București sau din țară semnat Sweet Damage Crew pe care-l voiați ilustrat aici? Așteptăm topul vostru. :D

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.