Unele supărări ale jucătorilor de Pokemon GO au atins coarda sensibilă a studioului Niantic Lab, care a reiterat existenţa unor măsuri dure împotriva celor care sar peste nişte etape pentru a ajunge mai repede la un nivel, a face rost de resurse, a parcurge distanţe foarte mari într-un timp foarte scurt şi altele.
Amendaţi, dar pentru ce?
Înr-un anunţ recent, citat de PC Magazine, Niantic a precizat următoarele: „După revizuirea multor rapoarte legate de trişarea în joc, am început să impunem măsuri împotriva jucătorilor care au abuzat şi au profitat într-un mod necinstit de Pokemon GO. Vom continua să închidem conturile care dau dovadă de trişare. Principala noastră prioritate este de a oferi o experienţă de joc corectă, distractivă şi legitimă pentru toţi jucătorii. Dacă sistemul nostru a descoperit că tu ai trişat, atunci vei primi un email prin care vei fi anunţat că respectivul tău cont a fost închis”. Dacă ai primit deja un e-mail de la Niantic, dar te ştii basma curată, poţi trimite o notificare la departamentul de asistenţă de la Niantic, folosind acest link.
Într-un mod cu totul surprinzător, Niantic nu spune şi care sunt tipurile de trişare care fac/vor face obiectul acestor penalizări, dar presa de gaming a încercat zilele trecute să facă un soi de lumină în acest ocean de incertitudine, afirmând că ar putea fi luate în calcul acţiunile care presupun spoofingul (locaţii false) şi warpingul (salturi uriaşe pe harta lumii), cu ajutorul boţilor sau prin conectarea contului de Pokemon GO la site-uri terţe, care facilitează anumite lucruri pe care în mod normal jucătorul le-ar obţine mai greu.
Primarul şi anarhia
În aşteptarea clarificărilor de la Niantic, în unele părţi ale lumii Pokemon GO continuă să mişte apele. Într-un sat din Franţa, de exemplu, primarul le-a trimis o înştiinţare celor de la Niantic, denunţând în esenţă existenţa „anarhică” a parsonajelor din Pokemon GO în localitatea sa. Edilul Fabrice Beauvois a cerut Niantic să şteargă toţi pokemonii din satul Bresolles, aflat la nord-est de Lyon, pe motiv că vănătoarea acestor creaturi virtuale pune în pericol trecătorii şi şoferii deoarece jucătorii umblă neatenţi pe străzi, cu ochii în telefon, sau se strâng noaptea în grupuri...
Într-un interviu acordat agenţiei Associated Press, Beauvois atrage atenţia asupra faptului că dezvoltatorii jocului nu i-au cerut permisiunea înainte de a plasa pokemoni în Bresolles. „Când un proprietar de restaurant sau de cafenea doreşte să deschidă o afacere în orice localitate din Franţa, el are obligaţia de a cere în prealabil o autorizaţie din partea Primăriei. Regula se aplică pentru toate persoanele care doresc să deschidă o activitate sau să ocupe un spaţiu pe domeniul public. Aşa că asta se aplică şi în cazul Niantic, chiar dacă obiectul de activitate este unul virtual”, a precizat primarul, exprimându-şi vădit nemulţumirea că dezvoltatorii au făcut din întreaga Planetă un loc uriaş de joacă.
Niantic nu i-a răspuns imediat primarului, însă pe la mijlocul lui august a anunţat că va lua în calcul toate cererile de acest fel.
Rezistenţa a început să capete contur de ceva vreme, măsuri de interdicţie a jocului luându-se nu doar în unele instituţii din Cambodgia sau Thailanda, dar şi în Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington DC, la Memorialul Păcii din Hiroshima, precum şi pe întreaga suprafaţă a Iranului, în bazele militare din Israel sau în palatul prezidenţial din Indonezia... Şi lista nu se încheie aici.
Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.