Intel duce realitatea virtuală la nivelul următor

Intel, în colaborare cu Microsoft, se pregătește să intre in hora device-urilor VR și, pentru a se diferenția de concurența acerbă, vine cu un nou concept. Dacă alte gadgeturi prezintă o augmentare a realității din jur (HoloLense) sau te desprind de tot de mediul din jur (Oculus Rift), Project Alloy (numele ales de Intel momentan) te provoacă la o realitate îmbinată cu experiența VR. Cum funcționează oare?

De sine stătător

Prima diferență o constituie faptul că nu ai nevoie de niciun sistem, PC sau smartphone, pentru a te conecta la Alloy. Casca vine cu două procesoare, un set de camere 3D Intel RealSense și o baterie reîncărcabilă.
Cea mai importantă trăsătură a noului gadget este că vei putea să vezi obiectele din jur, să interacționezi cu ele, chiar dacă porți casca. Camerele RealSense captează imaginile din jur și le proiectează în mediul tău virtual. Vei putea chiar să îți faci selfie-uri în timp ce porți casca VR. Cool, nu? ☺

Pariul celor de la Intel

Acest concept este mai sigur, pentru că poți vedea ce e în jur și să eviți vreun accident. În plus nu mai ai nevoie de controllere sau alte tipuri de senzori pentru a interacționa cu mediul din jur. Asta nu înseamnă că nu te vei putea juca sau experimenta o experiență cât mai profundă.
Intel speră ca Alloy să fie gata în 2017 și produsul final să convingă lumea iar compania americană să intre în forță pe piața VR. Vrem să vedem produsul final pentru că acum mai este de lucrat la el, dar sperăm ca Alloy să ofere o experiență unică.

Surse foto: 1, 2, 3.

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.