Nici nu s-au răcit bine ecourile prezentării noilor smartphones de la Apple că au și apărut primele cârcoteli, mai ales în ce îl privește pe Iphone X, telefonul de 1000 de euro și adevăratul flagship al americanilor.
De fapt grija principală o constituie tehnologia de Face ID, principalul argument, pe lângă realitatea augmentată, cu care Apple încearcă să convingă lumea de revoluția pe care Iphone X încearcă să o aducă pe piața smartphone. Utilizatorii de Xbox o vor recunoaște însă repede, pentru că această tehnologie e bazată în mare pe principiile din spatele Kinect, feature adus de Microsoft pentru consolele sale. Kinect nu s-a bucurat de un mare succes la vremea lui, așa că va reuși Apple să reînvie această tehnologie?
Când s-a hotărât să facă acest pas, Microsoft lua în calcul o interfață cât mai simplificată pentru console, care să nu mai depindă atât de mult de controler. Prin eliminarea butonului de Home, Apple merge pe același drum. În cazul Xbox, Kinect a fost o noutate care însă s-a irosit repede pentru că nu putea fi folosită decât în anumite cazuri și de multe ori rezultatele erau proaste. Știu destui prieteni care au rămas cu mai puțin păr pe cap din cauza interfeței greoaie, a vitezei proaste, mai încete decât dacă ai fi folosit controlerul clasic. Va reuși Apple acolo unde Microsoft a eșuat?
Într-adevăr tehnologia din spatele Face ID este mai concentrată, pentru că nu trebuie să acopere o suprafață așa mare. Practic senzorii trebuie doar să mapeze trăsăturile feței și să construiască un model 3D pentru a putea debloca telefonul. Totodată, Face ID va ajuta și la crearea de emoji personalizate, însă aplicația va trebui să funcționeze perfect și pe Whatsapp sau pe Facebook Messenger.Problemele ridicate sunt două: cum va funcționa dacă, de exemplu, ții telefonul pe masă și vrei să îl deblochezi repede. Probabil va trebui să ridici telefonul ca să te uiți drept la el. Știu, nu e mare lucru, dar poate fi un inconvenient, mai ales dacă intervine marea întrebare: va funcționa mereu ? Kinect tocmai aici a eșuat, de multe ori aplicația ceda și rămâneai să dai agitat din mâini degeaba. Apple asigură că acest lucru nu va fi valabil, iar dacă Iphone X va fi un succes mare, va depinde mult de acest fapt.
Celelalte adiții sunt foarte tari, la fel ca în cazul lui Iphone 8. Chipul A11 este într-adevăr un progres, asigură o eficiență și o viteză mai mare, grafic performanțele sunt excelente, iar camerele vin și ele cu îmbunătățiri majore. Dar pentru ca lumea să dea 1000 de euro pe Iphone X, Face ID și realitatea augmentată trebuie să facă diferența. Tu decizi dacă așa va fi, dar până atunci nu uita să savurezi un Beck’s și să „unlock the future” împreună!
Photo Credits:
http://consomac.fr
https://www.cnet.com
Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.