AMD și Intel realizează alianța la nivel înalt!

1

Când vine vorba de hardware, aceasta este una dintre cele mai tari vești din ultimii ani. Geloși probabil că doar Beck’s unlocks the future, AMD și Intel dau mâna și fac și ei un pas spre viitor. Cele două mari companii se aliază pentru a realiza, momentan, un laptop care să spargă tot (sau cel puțin așa se laudă ei). Gamerii, dar și posesorii de laptopuri au de ce sa își frece mâinile de fericire. Noile cipuri, care vor face parte din generația 8 de Intel Core vor combina puterea procesoarelor Intel cu acuratețea grafică adusă de AMD.

Din start noile laptopuri vor fi mai ușoare și cu un design mult mai plăcut, tocmai pentru că nu va mai fi nevoie de o placă grafică separată. Rămâne de văzut ce se va alege de propria divizie de plăci grafice integrate de la Intel. Binențeles, schimbările anunțate de Intel și AMD se vor aplica doar la laptopuri, dar, dacă vor scoate un produs de succes (și aproape sigur se va întâmpla) colaborarea s-ar putea extinde.

AMD și Intel se adresează în special gamerilor, care vor să se bucure de ultimele titluri de gen AAA, la un preț mai rezonabil. Si exact aici e cheia. Cele două companii aruncă mănușa și celor de la Nvidia, în continuare benchmark-ul când vine vorba de calitate grafică. E greu de crezut că viitoarele laptopuri vor putea detrona din punct de vedere grafic Nvidia, dar mai mult ca sigur vor fi mai eficiente și raportul calitate preț va fi mai bun. În viitorul apropiat vom afla cu siguranță mult mai multe informații, dar până atunci vestea este una menită să ne bucure.

Tu ce crezi ? Ești gata să treci la o noua generație de laptopuri ?


 
 

Photo Credits:

https://www.techpowerup.com 
https://www.windowscentral.com 

Acest articol are 1 comentariu. VEZI COMENTARIILE
valentin gogolan
ok

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.