TOAMNA SE NUMĂRĂ... ALBUMELE

2

Copacii încep să se stingă, vântul se întețește și aerul miroase a ploaie. S-au cules deja roadele, hameiul e ... pregătit, ce să o mai lungim, e un nou început! Dacă vara e momentul hit-urilor, toamna e anotimpul LP-urilor așa că lăsăm bobocii „fără număr” și trecem la numărat ouăle albumele care stau să apară!

Cald, cald! Hurts – Desire 

Vinerea asta (29 septembrie) duo-ul britanic de synth-pop, Hurts, lansează cel de-al 4lea album de studio. Theo și Adam susțin că și-au pus sufletul pe tavă prin acest material, mai diferit și mult mai personal. Primul single „Beautiful Ones” nu cred că mai are nevoie de nici o descriere. Până mâine, vă las aici cel de-al doilea single „Ready to Go” scos din cuptor în 1 Septembrie. 

Miley Cyrus – Younger Now 

Nu pot să spun că sunt fană a acestui personaj însă am avut și surprize plăcute (vezi Jolene – The Backyard Sessions). Imprevizibila Miley Cirus lansează și ea album nou vinerea asta. Cele două single-uri extrase de pe noul material, Malibu și Younger Now au strâns deja câteva sute de milioane de vizualizări așa că... nu-mi fac griji pentru dânsa! 

Carla Bruni – French Toast

Fosta „primadonă” a Franței, Carla Bruni lansează și ea un nou „material discografic” în 6 Octombrie. French Toast este o colecție de cover-uri în engleză. Speram să văd în tracklist și „Happy Birthday Mister President” J funny me! Oricum, varianta Carlei la „Enjoy the Silence” e chiar sexy [excuse my french]. 

Gwen Stefani – You Make It Feel Like Christmas 

Deja e plin Bucureștiul de postere cu Ștefan Bănică Jr, Horia Brenciu și ceilalți abonați de sezon la Salata Palatului dar se pare că se poartă și la case mai mari ^.^ Gwen Stefani lansează la începutul lui octombrie un album „de sărbătoare”. Adevărul e că aș fi mai mult decât bucuroasă să o văd pe Gwen Stefani într-un Concert Extraordinar de Crăciun. 

Liam  Gallagher – As You Were și Noel Gallagher (High Flying Birds) - Who Built The Moon?

Dacă ar citi materialul ăsta, acești Romulus și Remus ai muzicii nu ar fi foarte fericiți de alegerea mea de a le prezenta noile albume sub același titlu. Liam se pregătește să lanseze în 6 octombrie cel de-al 6lea album solo. Primul single „Wall of Glass” a văzut deja lumina zilei în iunie. Pentru „As You Were” Gallagher a lucrat cu producătorii Greg Kurstin și Dan Grech-Maguerat. 

Celălalt Gallagher (în funcție de preferințe) a fost foarte secretos în privința următorului material care urmează să fie lansat în 24 noiembrie. Noel a petrecut ultimii doi ani lucrând intens la acest album. Pe una dintre piese „If Love Is The Law” îl vom putea asculta și pe Johnny Marr (Smiths) invitat special la chitară și muzicuță. 

Marilyn Manson – Heaven Upside Down

Manson a ajuns la cel de-al 10-lea album! (lansarea oficială e în 6 octombrie). Acesta conține numeroase trimiteri spre astrologie și mitologie, legându-se mai exact de un eveniment care implică planeta Saturn și eclipsa solară din 2017. 

The Rasmus - Dark Matters

Dacă tot suntem aici trebuie să vă anunț că încă există trupa The Rasmus și lansează material nou (după 5 ani) tot în octombrie. 

Beck  - Colors

13 octombrie ne aduce, în sfârșit, un nou material Beck, lansat prin Capitol Records. Albumul conține 10 piese pentru care artistul a colaborat tot cu producătorul Greg Kurstin (Adele, Sia, ș.a) . Colors se anunță optimist „un curcubeu intoxicant de trucuri și mici recompense”. Trebuie să îi mulțumim Marissei Ribisi pentru nota pozitivă a acestui material, soția și muza artistului, noile piese fiind o transpunere a trăirilor din viața personală. Ce drăguț! 

Kurt Vile and Courtney Barnett – Lotta Sea Lice

Un alt material interesant care apare în octombrie vine din zona de indie rock. Stați cu urechile ciulite.

Pink – Beautiful Trauma

Tot în 13 octombrie avem și lansarea celui de-al 7lea mateial de studio Pink! Primul single extras de pe album „What About Us” răsună deja din toate difuzoarele. După 5 ani de la ultimul album așteptările sunt ridicate însă la cât de mulți producători de top au lucrat la acest material mă aștept să conțină multe „hit-uri”. 

Robert Plant – Carry Fire

13 octombrie o să fie o zi fructuoasă! Robert Plant marchează această dată în calendar pentru lansarea celui de-al 11lea album solo! E al doilea material înregistrat de Plant împreună cu trupa Sensational Space Shifters. Albumul îmbină elemente foarte „british” cu elemente africane. Pe mine m-a făcut foarte curioasă. 

Morrissey – Low in High School

În 17 noiembrie (adică de ziua mea) Morrisey îmi ne face cadou un album nou nouț! Materialul conține 12 piese, unele dintre ele mesaj politic răspicat!

Bjork – Utopia

Luna noiembrie ne aduce și un material nou marca Bjork (ăsta-i adevăratul cadou de ziua mea). „Îl avem pe Trump, avem Brexit-ul, noi avem problemele noastre în Islanda, avem problemele legare de mediu. Cred că acum, mai mult ca niciodată, avem nevoie de un nou model, de o utopie. Acestea sunt propunerile mele.” a subliniat Bjork într-un live recent pe Facebook.

Primus – The Desaturating Seven

Pour les connaisseurs, Primus lansează și ei album nou la sfârșitul lui noiembrie.

U2 – Songs of Experience

And last but not least, 1 Decembrie ne aduce albumul numărul 14 marca U2 – o colecție de scrisori din partea lui Bono către oamenii cei mai aproape de sufletul lui și către locurile dragi. 

 

 

Acest articol are 2 comentarii. VEZI COMENTARIILE
Gianluca IulianIuly
Vreau sa ascult U2 !!! Super !!!
Calina Curticapean
Vine în 1 Decembrie! :) Cadou de Ziua Națională :))
CRISTINA DOINA DUMITRESCU
TARE

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.