Nişte întreprinzători din Chicago au creat un serviciu de întâlniri amoroase pentru pasionaţii de Pokémon GO.
Denumită PokéDates, aplicaţia este disponibilă pe computer şi mobile şi aparţine de Project Mixup, o platformă online de întâlniri, care calculează, pe baza unor algoritmi, potrivelile dintre utilizatori şi-i trimite la întâlniri amoroase în viaţa reală.
PokéDates intră în funcţiune din momentul în care utilizatorii răspund la câteva întrebări, între care unele legate de preferinţele în materie de pokémoni. Cum altfel? După ce ai răspuns la toate întrebările, un specialist PokéDates le va analiza şi-ţi va activa contul, oferindu-ţi astfel posibilitatea să cauţi în măreaţa lor bază de date partenerul potrivit pentru gusturile tale. Specialistul nu va lăsa „corvoada” pe spatele tău; el te va ajuta să-ţi întâlneşti partnerul/partenera la un PokéGym sau PokéStop din apropiere, în funcţie, desigur, de disponibilitatea ta, un detaliu care apare în „fişa” ta personală.
PokéDates este un serviciu cu plată – fiecare întâlnire costă 20 de dolari, însă crearea contului este gratuită, iar primul rendez-vous îţi este oferit cadou dacă foloseşti codul „Pokédate2016”. Dacă nu vrei să plăteşti, dar vrei să te întâlneşti, recomandă aplicaţia prietenilor. Cât mai mulţi convinşi, cât mai multe întâlniri gratuite! Cu condiţia să fii în Chicago, San Francisco sau Raleigh/Durham/Chapel Hill (Carolina de Nord)... Dezvoltatorul aplicaţiei, startupul Project Fixup, a promis că următoarea regiune pe care o va acoperi va fi Canada. Pe când şi în România?
Cum localizezi pokémonii
Zilele trecute a fost lansată şi aplicaţia Poké Radar, care localizează toate clasele de pokémoni de pe Glob. Aplicaţia este disponibilă pe computer şi pe mobile (iPhone şi Android), cu precizarea că pe prima platformă accesul e foarte greoi. Dezvoltată de comunitate, fără nicio legătură cu brandul Pokémon sau cu Nintendo, aplicaţia îţi arată pe o hartă reală unde se află pokémonii capturaţi de utilizatorii Poké Radar.
Aplicaţia oficială a jocului este însă mult mai eficientă şi mai fluidă. Se numeşte PokéVision şi, spre deosebire de Poké Radar, nu-ţi arată locaţia pokémonilor pe baza sugestiilor utilizatorilor (multe dintre ele fiind, în cazul Poké Radar, piste false). PokéVision foloseşte date de pe serverele Pokémon GO, care îţi arată în timp real pokémonii din zona ta, afişând inclusiv timpul pe care îl mai ai la dispoziţie până ce aceştia dispar. La fiecare 30 de secunde poţi apăsa butonul de refresh ca să vezi cum prind viaţă pokémonii în zona ta. Eu am capturat cu PokéVision pokémoni rari precum Pikachu, Eevee, Vaporeon sau Schyther. Trebuie să ai în vedere totuşi că anumiţi pokémoni apar în anumite momente ale zilei sau ale nopţii.
Purtătorii de chipiuri au interdicţie la Pokémon GO
Între timp, în Indonezia, ministrul Apărării, Ryamizard Ryacudu, a declarat că Pokémon GO poate fi folosit pentru spionaj, de vreme ce jocul recurge la localizarea prin satelit şi la cameră! Astfel că poliţiştii şi militarii nu au voie să se joace nici în timpul serviciului, nici în timpul liber. Măsurile au fost luate după ce un francez de 27 de ani a intrat din greşeală într-o bază militară din Indonezia, ca să captureze un pokémon...
Pokemon, subiect de film live-action
În Statele Unite, lucrurile sunt atât de serioase încât celebra companie Legendary a anunţat semnarea unui contract cu The Pokémon Co. pentru lansarea primei francize de film Pokémon live-action, care-l va avea în centrul atenţiei pe detectivul Pikachu. Producţia va începe abia anul viitor, iar de distribuţia filmului în afara Japoniei se va ocupa Universal Pictures.
Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.