Glastonbury 2016 - muzica sub semnul Brexit

Deși capul de afiș al weekend-ului tocmai încheiat a fost ținut de deja celebrul Brexit, lumea muzicală a avut un altfel de top-story, festivalul de la Glastonbury. Considerat cel mai important festival din Marea Britanie (și din Europa), evenimentul care a debutat în 1970 a găzduit de-a lungul timpului aproape toate numele mari ale muzicii. Anul ăsta la Pyramid Stage (scena principală a festivalului) headliners au fost Muse, Adele și Coldplay, ultimii cu un show despre care se spune că a fost cel mai impresionant din tot festivalul.

Ce ar mai fi de reținut după Glasto 2016?

Jeff Lynne de la ELO, cel care a ocupat locul numit "legend" în acest an la Glastonbury, a anunțat un concert pe Wembley fix peste un an, pe 24 iunie 2017.

Michael Eavis, inițiatorul, organizatorul și mentorul festivalului, a urcat pe scenă în timpul concertului celor de la Coldplay și a cântat "My Way" al lui Frank Sinatra cu acompaniamentul lui Chris Martin la pian. Tot Eavis a spus că 2016 a fost cel mai "noroios" an din istoria festivalului.

2016 marchează revenirea pe pământ britanic a celor de la LCD Soundsystem cu un concert pentru care fanii și-au dat verdictul cam așa:

S-a vorbit despre Brexit la Glastonbury? DA! PJ Harvey a fost cea mai inspirată începând concertul său prin a recita poemul 'No Man Is An Island' al lui John Donne care sună cam asa:

"No man is an island entire of itself; every man
is a piece of the continent, a part of the main;
if a clod be washed away by the sea, Europe
is the less, as well as if a promontory were, as
well as any manner of thy friends or of thine
own were; any man's death diminishes me,
because I am involved in mankind.
And therefore never send to know for whom
the bell tolls; it tolls for thee."

Glastonbury Festival - Drumul de la o ambiție la o legendă

Dacă vrei să intelegi mai bine povestea celui mai mare festival din Europa privește video-ul din header. Este despre diversitate, despre cultură prin muzică și mai ales despre ceea ce în anii '60 - '70 se numea "free spirit".

Surse foto: 1,2,3.

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.