Gata cu gluma, noul Iphone este aici!

3

Așteptarea a luat sfârșit, noul Iphone este aici...sau mai precis noile Iphone-uri. Așa cum ne așteptam, pe lângă următorul flagship din serie, Iphone 8, Apple a lansat și un model aniversar și, din ce am văzut, o să facă toți banii.

Iphone X (se pronunță 10) a luat toate privirile la prezentarea de aseară și are cu ce se lăuda. Noul smartphone are carcasă de oțel și suprafețe de sticlă și pe față și pe verso, un ecran de 5,8 inch, iar butonul de home a dispărut. Designul este unul diferit de ce ne-am obișnuit până acum de la Apple, dar mai mult ca sigur că te vei îndrăgosti de ecranul subțire și de rezoluția deosebită redată de tehnologia OLED. În plus, așa cum am mai anunțat, vine cu tehnologia de recunoaștere facială folosită pentru a debloca telefonul. 

Știu, te întrebi ce faci dacă ești într-un loc mai întunecat sau dacă îți pui ochelari, însă n-ai motive de îngrijorare. Motorul neural din spatele aplicației folosește învățarea artificială și nu va fi absolut nicio problemă. Cei de la Apple ne asigură că nici măcar cu o fotografie nu poate fi păcălit sistemul așa că poate fi folosit cu încredere.

Toate acestea sunt suportate de noul chipset, A 11 Bionic, cel mai puternic instalat vreodată pe un smartphone și una din inovațiile de la Apple.

Când vine vorba de poze și aici lucrurile stau foarte bine. Camera principală are 12MP și stabilizator optic așa că nu contează cum e luminozitatea, pozele vor ieși foarte bine oricum. 

Dacă îți plac selfie-urile atunci Iphone X e de tine. Cu opțiunea Portrait Lightning, pozele tale o să facă ravagii pe Facebook sau Instagram. Ce face Portrait Lightning mai exact ? Simplu, te lasă să schimbi luminozitatea chiar în timp ce faci poza și astfel poți obține efectul dorit. Și, dacă aveai o curiozitate, suportă și video în 4K dar și aplicații de realitate augmentată.

Îți mai zic doar că bateria va avea o perioadă de viață dublă ca Iphone 7. Dacă nici asta nu te convinge...

Dacă Iphone X e prea mult pentru tine, nu te îngrijora. Poți oricând să iei cu încredere Iphone 8 sau Iphone 8 Plus. Noua generație de smartphone vine ca un upgrade considerabil față de Iphone 7. Ca performanțe nu se ridică la nivelul Iphone X, dar folosește același tip de sticlă rezistentă și chip-ul A11. Display-ul este unul de 4,7 inch iar sistemul de operare este IOS 11, care se va lansa pe 19 septembrie. Și Iphone 8 va avea camere de 12 MP ce va suporta 4K, va putea folosi Portrait Lightning și vine cu un scanner retinal.

La final avem o veste proastă și una bună. Dacă nu mai ai răbdare și vrei să pui mâna pe Iphone 8 sau 8 Plus, atunci mai ai de așteptat doar până pe 22 septembrie și va trebui să scoți din buzunar 700 și 800 de dolari, în funcție de ce variantă dorești. Dacă însă te-ai hotărât să „spargi pușculița” pentru Iphone X, atunci mai ai de așteptat până în noiembrie. Știu, e mult până atunci, dar ai timp să strângi banii necesari pentru a-l cumpăra.

Până atunci, savurează un Beck’s  și te așteptăm să „unlock the future” împreună.






 

Surse:

https://www.digitaltrends.com
http://www.rocketnews.com/
https://9to5mac.com




 

Acest articol are 3 comentarii. VEZI COMENTARIILE
Catalin Niste
Cook
Catalin Niste
Cool
CRISTINA DOINA DUMITRESCU
CA LUMEA

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.