Cu Eddie şi Iron Maiden la butoane. Legacy of the Beast face senzaţie pe iOS şi Android

În mod normal, săptămâna aceasta aş fi scris ştirea despre Pokémon GO, cum că s-a lansat oficial în SUA, Australia şi Noua Zeelandă şi deocamdată neoficial în Marea Britanie (pe când şi la noi?), dar când am auzit că, deşi jocul e oferit gratuit pe Android şi iOS, are totuşi microtranzacţii, mi s-a luat.

Trendul ăsta – „uite jocul, e gratuit, dar ca să avansezi în el, tre’ să plăteşti” – mi se pare bătaie de joc. Plus că Pokémon GO drenează de energie bateria telefonului, dar cică e o chestiune ştiută de dezvoltatori şi se caută soluţii.

Un RPG distractiv

Că tot am vorbit de Marea Britanie la început şi de rage-ul meu în materie de microtranzacţii în jocuri, haide să-ţi spun ce am aflat cu câteva ore înainte să mă apuc de scris acest articol: celebra trupă de heavy metal Iron Maiden a mai lansat un joc!

Iron Maiden: Legacy of the Beast – un RPG free-to-play care se joacă pe ture – îl are în centrul atenţiei pe nimeni altul decât pe Eddie, mascota gore a trupei. La sfârşitul anilor 80 şi în anii 90, când Iron Maiden era în plină glorie, găseai aproape pe toate drumurile tricouri sau afişe cu Eddie. Pe vremea lui Ceauşescu, se vindeau pe sub mână şi cu greu dădeai peste câte ceva pe care să fie amprentat Eddie.

Dar vremurile au trecut şi tricourile nu mai sunt la modă ca odinioară, ele fiind înlocuite de jocuri video. La fel ca în primul titlu, Ed Hunter, un first-person shooter lansat în 1999, şi în Legacy of the Beast, destinat dispozitivelor cu iOS şi Android, povestea este construită pe conceptul artistic al trupei, incluzând aici şi muzica.

Pe parcursul jocului, va trebui să colecţionezi diferite creaturi şi versiuni ale lui Eddie, care te vor ajuta să te baţi cu inamici inspiraţi tot din universul cântecelor Iron Maiden. Normal că, pe fundal, soundtrackul îi aparţine trupei. Cum altfel? Jocul în sine nu se diferă, ca gameplay, de celelalte RPG-uri destinate mobilelor, dar Legacy of the Beast arată fantastic, se mişcă foarte bine şi nu am avut până acum întreruperi, blocaje sau buguri. Este un must-play pentru fanii genului şi ai trupei Iron Maiden.

Nu am să mă lungesc pentru că în videoul de mai jos vei putea vedea singur despre ce e vorba în Legacy of the Beast. Îi mulţumim lui Adam că a avut bunăvoinţa să ne împărtăşească propria experienţă.

 
Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.