Bate zombii cu zarul numai în boardgame-ul The Walking Dead

Pe Kickstarter a apărut un nou proiect de boardgame, demn de toată lauda – va fi un joc în cooperare, cu un scenariu bine pus la punct, cu figurine în miniatură, care-i reprezintă pe principalii eroi din serial, şi cu o mecanică de joc atipică faţă de ceea ce exista până acum.

În boardgame-ul The Walking Dead: No Sanctuary, vor exista lideri de opinie care vor lua decizii pentru grupul pe care îl conduc şi care vor recurge la democraţie înaintea punerii în aplicare a hotărârilor. Dacă un jucător sau un personaj nu va fi mulţumit de măsura anunţată, îşi poate exprima doleanţele cu argumentele de rigoare. Cu fiecare decizie luată, liderul primeşte aprobare sau respingere din partea oamenilor săi, o mai mică încredere şi un stres mai mare putând duce, de exemplu, la diminuarea moralului în interiorul grupului şi, implicit, la punerea în pericol a personajelor.

Boardgame-ul va vedea lumina zilei sub oblăduirea echipei Cryptozoic Entertainment, care s-a ocupat şi de seria de jocuri de masă cu tematică din Ghostbusters.

Campania de pe Kickstarter va dura până la 1 august, organizatorii urmărind să strângă 250.000$. La momentul scrierii acestui articol, adunaseră puţin peste 176.000$.

Pachetele se vând la sume cuprinse între 1$ şi 5.000$, cel mai ieftin oferindu-ţi ocazia să primeşti doar... ştiri despre stadiului jocului, iar cel mai scump presupunând obţinerea jocului de bază, plus setul întreg de miniaturi pictate (din „No Sanctuary”, „What Lies Ahead” şi „The Killer Within”), expansiunea The Killer Within, miniatura exclusivă Lori Grimes şi pachetul de cărţi de joc aferent, plus alte minunăţii. Cu două săptămâni înainte de încheierea campaniei, niciunul dintre cele 3 locuri destinate categoriei de 5.000 de dolari nu fusese ocupat...

 

Jocul urmează să ajungă în casele celor care l-au comandat abia în vara anului viitor, iar în magazine la o dată pe care o vom afla ulterior. Mai jos poţi vedea un scurt gameplay ca să te convingi singur dacă merită sau nu investiţia. Judecând după imagini, jocul va avea nevoie de o ditamai cărţoaia de explicaţii şi reguli.

 
Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.