A fost odată ca niciodată un Om cu Șobolani. Șobolaaani?!

Și s-au făcut douăzeci de ani.

Douăzeci de ani de OCS (Omul Cu Șobolani), una dintre puținele legături dintre muzica românească și Freud. Dan Amariei (Danez), Nicolae Aramă (Nucu), Mihnea Dobrotă (Forfotă) și Radu Andrei înseamnă OCS în 2017, trupa care se află în plină aniversare a 20 de ani de muzică alternativă, beri goale, albume peste albume (opt până acum), zeci de clipuri și sute de concerte.

Dan e Fecioară, născut în Constanța și mutat în București de mulți ani. E aproape lacto-vegetarian, creativ în publicitate și absolvent de Actorie din 2000.

Nicu s-a născut greu (5.8 kg), într-o zi de iarnă, la București. A făcut câțiva ani de vioară în copilărie, dar după câteva arcușe primite în cap a trecut la chitară.

Radu se trage tocmai din Oradea. Deși avea 3 capitale europene mai aproape de casă, într-un final s-a îndrăgostit iremediabil de Bucureșți, unde s-a hotărât să facă ce credea el că știe mai bine: să cânte. După un episod de tipul "vreau-să-plec-din-țară-hai-că-totuși-mai-rămân", soarta i-a făcut cunoștință cu vechea sa feblețe din liceu - trupa Omul cu Șobolani.

Mihnea e din Târgoviște, s-a apucat de tobe într-a X-a după ce a negociat cu un coleg de liceu pentru niște tobe tip „marching drum”. Tobă mare nu avea, așa că a improvizat dintr-o cutie rămasă de la televizorul color proaspăt cumpărat de familie în care a băgat haine de iarnă. În punctul ăla n-avea habar de cum se bate la tobe. A furat meserie de la MTV.

Primele două concerte OCS au fost într-o discotecă din Mamaia, respectiv Buzău.

E greu de acceptat că au trecut atâția ani și asta în special pentru că OCS reușesc să se mențină actuali, să scoată muzică neprăfuită. Nu s-a pus niciodată problema de făcut muzică „ca să fie”. „Întotdeauna am făcut cum ne-a tăiat capul”, spune Dan Amariei. Reușesc după douăzeci de ani să cânte în continuare binedispuși. Și pentru asta merită felicitați!

L-am rugat pe Dan să ne facă un Top 3 Omul Cu Șobolani.

Un top sincer, personal. Și ne-a zis... mai multe:

Piesele lui de suflet sunt Cine E De Vină, Am Ce Dau, Stai Calm și Soarele Vorbește Prostii...și Caută e undeva-n top 2. Toate cântecele sunt ca și copiii lui, dar asta funcționează doar până la un anumit punct, pentru că Dan are o doză de cinism și în acest caz și se leapădă de cântecele în care nu se mai regăsește.

Au în plan un vinyl cu 20 de piese, OCS 2.0 – prima lansare în acest format a trupei, un fel de Best Of cu playlist ales de fani, alegeri despre care Dan spune că au fost, în mare parte, și alegerile trupei. Discul este în facere, vine prin vară, pentru că e coadă mare la presele de vinyl. Așa că deocamdată ne mulțumim doar cu varianta pe CD, care se găsește încă de la concertul aniversar, de pe 22 aprilie.

La toamnă se sărbătoresc într-un mini turneu prin țară și se pregătesc de un nou album, care e pe jumătate gata. Dar până atunci, ni se pregătește ceva, acum, în weekendul cu 1 mai.

Cum nu știi? Duminică, pe 30 aprilie, mergem în Vamă cu un super concert OCS și o relansare a melodiei 2 Beri Goale.

Vezi detalii despre concert

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.