9 septembrie aduce câteva albume must-listen

Începutul lunii septembrie încheie sezonul de festivaluri și dă startul unei toamne în care așteptăm multe dintre albumele promovate și anunțate în vara ce tocmai s-a încheiat. Am vorbit și noi aici despre câteva dintre albumele pe care le așteptam, dar hai să vedem ce a adus nou vinerea trecută (ziua oficială de lansare de materiale noi):

M.I.A. – AIM

Așteptat de toată lumea cu mare interes, noul album M.I.A. nu pare să convingă. Un mix de sound-uri pop greu de “cântat” în club, cam complicate de adus la radio și parcă nici acasă sau în mașină nu mi-ar veni să ascult albumul ei. Probabil trebuie insistat așa că te sfătuiesc să îl asculți de mai multe ori, ceea ce am să fac și eu.

NICK CAVE & THE BAD SEEDS – Skeleton Tree 

Nu mai adaug prea multe la povestea despre noul album al lui Cave și trupa sa pentru că tocmai am povestit zilele trecute despre el. Cam toată lumea muzicii a primit albumul cu reacții pozitive așa că te îndemn să-l iei cu tine și să-l asculți.

BASTILLE – Wild World 

Am văzut câteva dintre cântecele de pe noul album Bastille în vara asta la Electric Castle, așa că nu ne mai rămăsese decât să avem spre ascultare întregul material. Și da, e fix cum am bănuit, foarte energic, cu sunete care te duc cu gândul la efervescenta anilor ’90 combinate cu vibe-ul de 2016 și cu un Dan Smith mai viu și productiv ca niciodată. Mie mi se pare că cel mai greu pentru o trupă care debutează cu un album de calitate este să aducă un al doilea material la fel de bun. Bastille, spre meritul lor, au făcut-o cu brio cu acest “Wild World”.

JACK WHITE – Acoustic Recordings 1998 – 2016

Alese cu mare grijă, cele 26 de cântece de pe Acoustic Recordings sunt o călătorie prin experiența muzicală a unuia dintre cei mai interesanți oameni din Rock’n Roll-ul zilelor noastre. Prezentate în ordine cronologică pe album, cântecele alese sunt variante pe care nu le-am mai auzit până acum, versiuni alternative la cântece pe care le știm, cut-uri din soundtrack-uri făcute de Jack White sau B-side-uri ale unor single-uri de pe vremea White Stripes. Și da, vorbim despre un album de colecție care vine în varianta de dublu LP Vinyl și dublu CD.

KT TUNSTALL – KIN

Artista din Scoția revine cu un nou album și cu ceea ce ea a numit “a fresh start”. După Invisible Empire//Crescent Moon din 2013, un album influențat de probleme personale (moartea tatălui și un divorț), noul material are aerul unui artist care iși revine, repornește la drum. Colorat și în imagine și în sunete, de ascultat pentru un început de toamnă care parcă vrea să ne prelungească vara.

Cam așa arată prima săptămână de septembrie (și încă n-am prezentat decât câteva albume), iar toamna este abia la început. Ție ți-a atras atenția vreun album? Care?

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.