Bastille cuceresc topul din UK

Așa cum ne așteptam, al doilea album al băieților de la Bastille a ajuns până pe locul 1 în UK Top 40! Publicat acum câteva zile în seria Vevo Presents, “Blame” este al 11-lea cântec de pe un album care conține 14 melodii, câteva dintre ele auzite de noi la Electric Castle pe 17 iulie (inclusiv “Blame”). Cu mai multe accente de chitară și cu un sound mai plin decât am fost obișnuiți pe primul album Bastille, “Wild World” pare un material venit exact atunci când e nevoie de trupe care să-și consolideze poziția în noul val de indie din Marea Britanie.

Comparați cu cei de la Coldplay după un prim album care aducea multe coruri și sunete armonioase, Bastille încep încet, încet să se distingă cu un contur muzical unic, parcă mai actual decât cei cu care au tot fost comparați. Și pentru că vorbim despre topul britanic să spunem că primele trei locuri sunt toate new entry, lucru rar întâlnit, cu Bastille (Wild World), Nick Cave & The Bed Seeds (Skeleton Tree) și The Beatles (Live at The Hollywood Bowl) toate trei foarte bine primite de publicul din Regat.

În Statele Unite avem pe primele două locuri tot două albume debutante, cu Travis Scott (Birds in The Trap Sing McKnight) pe primul loc și A Day To Remember (Bad Vibrations) pe locul doi. Drake pare de neclintit din top 5 în Billboard 200 cu al său “Views” care a fost fără îndoială albumul verii. Aș vrea însă să remarc debutul albumului celor de la A Day To Remember direct pe locul doi, cu un album așteptat de trei ani după precedentul album ajuns doar până pe locul 37 deși dominase toate topurile din zona de rock. Cu un stil pur american de hardcore-pop mix, “Bad Vibrations” ne arată că americanii încă gustă muzica de la începutul anilor 2000, un curent foarte puțin prezent în Europa acum.

Cu cinci albume debutante din șase în Top 3 din US și UK e clar că avem parte de o toamnă foarte productivă muzical, cu o combinație de stiluri, vârste și abordări complet diferite și cu multe albume anunțate și pentru săptămânile care urmează. Rămâi lângă noi ca să vezi cam ce ne-au adus artiștii la ultima sesiune de lansări de vineri!

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.