Nick Cave & The Bad Seeds – album nou plus un film de văzut

Mâine (9 septembrie) se lansează oficial noul album Nick Cave & The Bad SeedsSkeleton Tree”, lansare care vine la o zi după ce filmul care poveste despre acest album “One More Time With Feeling” va fi proiectat în 650 de cinematografe din toată lumea, doar pentru o noapte. Povestea albumului și a filmului a fost deja anunțată la începutul lui august cu un trailer pe care l-ati putut vedea mai sus.

Este primul album de după moartea tragică a fiului lui Nick

În vara lui 2015 fiul lui Nick Cave, Arthur, a căzut de pe o stâncă în Brighton, UK și și-a pierdut viața. Se întampla cumva chiar în momentul în care Nick împreună cu trupa sa lucrau deja la noul material. Deși pe albumul cel nou nu este nicio referire directă la tragedia din familia Cave, atmosfera este una încarcată de gravitate și întrebări la care cu toții căutăm răspunsuri.

Ce vom vedea în film?

Filmul care precede albumul este realizat de către regizorul australian Andrew Dominik, cel pentru care Nick Cave făcuse coloana sonoră a filmului The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford”, în 2007 (Brad Pitt included). Cumva rolurile s-au inversat, iar Dominik a ținut să prindă pe peliculă povestea din spatele unui album cu o încărcătură emoțională specială. Deși filmul este în cea mai mare măsură despre muzică, în special despre noul material Nick Cave & The Bad Seeds, e clar că povestea dramei din familia Cave nu putea lipsi. Ceea ce vrea însă să surprindă Andrew Dominik în film nu este tragedia în cauză, ci mai curând felul în care oamenii reacționează în fața dramelor. Mecanismele care se declanșează atunci când ceva cu totul neașteptat și dramatic ne schimbă starea de spirit și viața.

Nick Cave - muzician, compozitor, autor de carți, scenarist și actor

Poate una dintre cele mai interesante figuri din lumea muzicii, mai ales după dispariția lui David Bowie, Nick Cave este considerat “prințul întunericului” muzicii rock. Împreună cu trupa sa, The Bed Seeds, el a lansat 15 albume de studio (vine acum al șaisprezecelea), adevărate opere lirice acompaniate de muzică făcută perfect. Cu nenumărate colaborari, cărți premiate, coloane sonore celebre și proiecte muzicale la fel de bune ca și varianta cu The Bad Seeds (Grinderman un must-listen), Nick Cave este fără îndoială unul dintre cei mai compleți artiști ai vremurilor noastre. O mostră de Nick Cave & The Bad Seeds aici și hai să luăm la ascultat noul album:

Și da, i-am văzut live de două ori și i-aș mai vedea de cel puțin încă pe atâtea. Poate îi prinzi și tu anul viitor dacă se decid să străbată lumea cu noul album.

Surse foto: 1, 2.

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.