The Stone Roses revin cu muzică nouă

Ceea ce la începutul săptămânii era doar un zvon (ți-am povestit deja despre niște Billboard-uri apărute în Manchester), s-a dovedit până la urmă că era exact ce bănuiau fanii: revenirea cu muzică nouă a celor de la The Stone Roses!

Single-ul nou de la The Stone Roses

E primul după 21 de ani și se numește "All For One" și îl poți asculta mai sus în articol.

Auzit pentru prima dată pe 12 mai, în emisiunea găzduită de Annie Mac la BBC Radio 1, single-ul a fost (după cum a spus DJ-ul) înregistrat în Church Studios din Londra și produs de Paul Epworth, unul dintre cei mai importanți producători britanici, cel care are în portofoliu nume mari din muzica de azi și nu numai.

Cîteva nume cu care a lucrat Epworth? Păi ar fi Adele, Florence and the Machine, Coldplay, Cee Lo Green, Foster the People, U2, John Legend, Lianne La Havas, Paul McCartney, Bruno Mars, Glass Animals, Plan B, Crystal Castles, Friendly Fires, Bloc Party, Annie, Chapel Club, Primal Scream, The Rapture, Jack Peñate, Kate Nash, și Maxïmo Park. Nimic de adăugat, zicem noi :)

Dacă îți amintești, în 2012, am fost cu toții la un pas să-i vedem pe The Stone Roses în Romania la Summer Well. Ploaia însa ne-a fost împotrivă, iar concertul lor s-a anulat atunci și, sperăm noi, s-a amânat pentru un moment pe care îl așteptăm.

Cine sunt baieții de la The Stone Roses?

Ei bine, ei sunt considerați una dintre cele mai importante trupe (dacă nu cea mai importantă) din ceea ce s-a numit "Manchester movement", primul val de indie rock din Marea Britanie, cei care au lăsat în urma lor sound-ul preluat de trupe ca Oasis și Blur, iar mai târziu de Franz Ferdinand, The Libertines sau Kasabian.

Pentru o trupă cu doar două albume scoase, The Stone Roses au avut o influență absolut incredibilă, probabil imposibil de egalat. Albumele lor sunt "The Stone Roses" - 1989 și "Second Coming" - 1994, însă un al treilea album este deja iminent și îl așteptăm cât mai curând.

Solistul trupei, Ian Brown a mers și pe varianta solo în cei aproape 20 de ani în care The Stone Roses au fost oficial despărțiți, fiind nominalizat la Brit Awards, secțiunea Best British Solo Artist în 1999, 2000, 2002, 2006, și 2009.

Vor veni The Stone Roses în România?

Suntem siguri că organizatorii de la Summer Well vor face tot ce pot ca să-și țină promisiunea de a avea un concert cu ei în festival!

Sursă poză

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.