Târgurile de Crăciun unde îi cunoști pe designeri și cumperi direct de la ei cadouri

De-a lungul (și de-a latul) articolelor noastre din rubrica Trends, am încercat să-ți facem cunoștință cu cât mai mulți designeri români. Ca să ai alternativa locală pentru obiectele și accesoriile mai mici sau mai mari care-ți populează simpatic viața de zi cu zi: fie că e vorba de cana ceramică în care-ți bei cafeaua, de lampa de pe birou, de ochelarii cu ramă din lemn pe care ți-i dorești, de geanta în care-ți duci laptop-ul, de borseta cool care scoate capul în plimbările urbane, de sticker-ul care dă un alt aer camerei tale.

A venit momentul să-i cunoști pe cei care le creează, să schimbi o vorbă cu ei, să le vezi și testezi obiectele și, sperăm noi, să alegi câteva de dat în dar, de Crăciun. E acea perioadă din an în care designerii români vin din toată țara la București, iar evenimentele de design, musai de vizitat și recomandate pe sprânceană, sunt două.

Let's Made in RO - Ho, ho, ho! :)

Începi cu Made in RO – Târg de design românesc, care te așteaptă pe 17 și 18 decembrie la Impact Hub Bucharest: chiar în Piața Unirii, pe Splai, la 2 minute de mers pe jos de Hanul lui Manuc. Peste 65 de designeri români se strâng aici, din Craiova, Brașov, Târgoviște, București și Timișoara, să te convingă că “Buy Local, get Magic” nu e doar un motto de sărbători. E un mod responsabil și frumos de a dărui. 

Vor fi sute de cadouri cool pregătite să-ți facă Crăciunul fie funky, fie diafan, mai cu zvâc sau pur și simplu fin: de la multe accesorii de ceramică, mici piese de mobilier, decorațiuni, lămpi altfel și suficiente accente fashion. Fiecare obiect are povestea sa de design, pe care o vei afla de pe Designist.ro, iar la fața locului va fi completată de interacțiunea ta cu designerul și impresiile la cald… Sau la cafeaua caldă, căci avem și cafenea pop-up pentru socializare și relaș.

Spațiu creativ avem, cadouri de design din plin, oameni frumoși peste tot, cafea bună la discreție. Pe voi vă mai așteptăm. ☺ Facebook event aici.

Treci și pe la Piața Amzei

Între 16 și 18 decembrie, în Piața Amzei are loc Mâncare și Design, organizat de The Institute, în cadrul unui program dezvoltat de ei menit să contribuie la reinventarea și revitalizarea spațiului Pieței Amzei și la reintroducerea acestuia în circuitul urban și în atenția publicului larg.

Va fi design, va fi și food design. Va fi și un Pop-Up Store Diploma (cu creațiile realizate de absolvenți, despre care ți-am povestit deja pe scurt aici).

Așadar, în weekend-ul de dinainte de Crăciun, ieși din casă, dacă îți pasă de starea designului local. ☺ Buy Local and the Magic will follow.

 

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.