Pe 2 octombrie vine “Supersonic”, povestea băieților de la Oasis

Am scris aici despre lansarea în toamna asta a documentarului despre povestea incredibilă a uneia dintre cele mai frumoase trupe din anii ’90, Oasis. Ei bine avem acum și trailer-ul oficial al filmului lor, l-ați văzut mai sus.

Oasis – povestea unei generații

Anii ’90 sunt considerați poate ultimii ani de inocență de dinaintea revoluției digitale și a globalizării. O perioadă care a venit cu schimbări majore atât politic cât și cultural, iar în muzică vorbim despre ultima eră a nebuniei vânzărilor cu cozi la magazine și a trupelor așa numite “de garaj”. Ceea ce a urmat după, este ceea ce trăim noi astăzi. Totul mult mai la îndemână, accesibil online într-o clipă, mult mai business și parcă mai puțin organic.

Și dacă vorbim despre muzica, atunci și acum aș zice că vorbim despre Nirvana și Oasis vs. Kanye West și Justin Bieber.

“Supersonic” un documentar de la producătorii celebrului “Amy”

Filmul care vine la începutul lui octombrie este regizat de Matt Whitecross, cel care nu este la prima poveste despre muzică, el fiind creditat și cu regia unui alt film de văzut “Sex & Drugs & Rock & Roll” din 2010. Nu au fost făcute publice prea multe detalii despre ce vom vedea în “Supersonic”, însă ne putem da seama din trailer că nu vorbim doar despre un film despre o trupă, ci mai curând despre filmul unei generații. Cât despre răspunsurile la câteva întrebări despre Oasis sper că le vom găsi măcar parțial în film. Oare ce s-a întamplat de fapt între frații Gallagher atunci când s-au despărțit? Vor mai cânta împreună? Eu am apucat să-i văd live, tot la Rock Werchter, în 2009 exact înainte să se despartă.

Câteva lucruri interesante despre Oasis

Ambii frați Gallagher sunt fani The Beatles, ceea ce pare cumva evident atunci când îi vezi și asculți. Noel Gallagher a scris celebrul lor cântec “Whatever” în mai puțin de 10 minute. Pare simplu nu? :) Sună așa:

În 1996 Oasis au adunat la Knebworth în Anglia 250.000 de fani, un record pentru o trupă cu trei ani de muzică în spate și doar două albume lansate.

Casa de pe coperta single-ului “Live Forever” este casa în care a crescut John Lennon.

Mai puțin de o lună până la lansarea filmului cu povestea lor așa că stay tuned!

Surse foto: 1, 2.

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.