Pagubă de un 1 miliard pentru Samsung după scandalul cu Note7

Și ce bine o duceau coreenii în ultimul timp. Succesul înregistrat de S7 crescuse valoarea acțiunilor și adusese profituri foarte mari pentru cei de la Samsung. În plus, asiaticii se plasaseră pe o poziție foarte bună în fața concurenților de la Apple. Asta până când a explodat scandalul bateriilor de la la Note7. S-au înregistrat 35 de cazuri în care acestea au explodat după ce fuseseră puse la încărcat, așa că cei de la Samsung au decis să le retragă. Asta deși fuseseră livrate peste 2,5 milioane de unități.

Samsung are pierderi mari

Mișcarea nu putea veni mai prost, mai ales că miercuri toată lumea așteaptă lansarea Iphone7. Cu toate acestea cei de la Samsung s-au gândit să evite un potențial accident grav și au decis că e mai bine să își salveze reputația. Asta chiar dacă întreaga operațiune îi va costa peste 1 miliard de dolari. Suma nu e mică, nici măcar pentru un gigant ca Samsung. E adevărat că și firma de proveniență a bateriilor va acoperi o parte din pierderi.

Samsung va trebui să șteargă repede acest episod și să își revină. Până atunci coreeni vor privi, ca noi toți, la evenimentul celor de la Apple și la lansarea noului Iphone.

Surse foto: 1, 2, 3.

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.