Nintendo se reinventează

Nintendo are planuri mari pentru viitorul apropiat

A anunţat recent că versiunea pentru Wii U a arhicunoscutului joc The Legend of Zelda urmează să apară în primăvara anului viitor, iar cei interesaţi să testeze această variantă nu trebuie decât să facă o vizită în Los Angeles, în iunie, la cea mai mare expoziţie de gaming, E3.

Nintendo le va oferi fanilor prezenţi ocazia de a testa popularul joc pe Wii U. Dar asta nu e tot. După E3, Nintendo a promis că va anunţa noua sa consolă, NX, care va apărea pe piaţă tot în primăvara viitoare, iar Zelda va putea fi jucată şi pe această platformă.

Şase jocuri pentru mobile

Până atunci însă, Nintendo mai are câţiva aşi în mânecă. La toamnă, urmează să lanseze două jocuri pentru mobile, din francizele Animal Crossing (similar cu Sims, doar că oamenii sunt înlocuiţi de nişte animăluţe antropomorfice grozave) şi Fire Emblem (un RPG cu personaje fantastice şi bătălii).

Alte patru jocuri pentru mobile vor vedea lumina zilei până în martie 2017, a mai anunţat compania, fără să ofere însă alte detalii.

Video trailer Fire Emblem

Video trailer Animal Crossing

Noua strategie a japonezilor – de a se orienta către piaţa jocurilor pe mobile – a început să prindă contur, mai ales după ce Nintendo a lansat, în martie anul acesta, Miitomo (pe Android şi iOS), o aplicaţie de nişă pentru smartphone-uri prin care descarci gratuit avatarele Mii.

Deloc surprinzător, Miitomo a înregistrat 10 milioane de descărcări, iar Nintendo a primit confirmarea mult-aşteptată – aplicaţiile pe mobil sunt la mare căutare.

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.