Nintendo NX, o consolă cu multe surprize

Toamna e din ce în ce mai aproape şi tot mai multe informaţii despre Nintendo NX ies la suprafaţă.

Totul a început în aprilie, când Nintendo a anunţat o nouă consolă, Nintendo NX. Potrivit Eurogamer, NX va avea două controllere detaşabile şi se va putea conecta la TV dacă vei dori să te joci pe un display mult mai mare.

Noua consolă va folosi jocuri pe casete speciale în loc de discuri şi nu va suporta compatibilitatea inversă, concept despre care se tot vorbeşte în ultima vreme, adică jocurile vechi de pe alte console Nintendo nu vor putea fi încercate pe NX. În momentul de faţă ştim că Dragon Quest XI, un RPG de la Square Enix, urmează să apară şi pe NX, dar îl vei putea juca şi pe PlayStation 4 sau 3DS. În plus, Nintendo a anunţat că şi următorul Legend of Zelda, un joc care nu are titlul definitivat, va ajunge atât pe NX, cât şi pe Wii U în 2017.

Tot pe surse a venit ştirea că viitoarele console NX vor folosi procesoare NVIDIA Tegra X1 (specifice dispozitivelor mobile), care sacrifică nu doar performanţa, ci şi fidelitatea grafică a jocurilor, pentru a salva viaţa bateriei.

Eurogamer susţine că Nintendo va prezenta oficial consola în septembrie. Nu ştim când va ajunge şi pe rafturile magazinelor, deşi în aprilie compania vehicula, ca dată de lansare, luna martie a anului viitor.

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.