Neinițiații TomorrowLand: Ziua 0 de festival

Oana Tache și Bogdan Nicolai, alături de Neinițiații TomorrowLand, au ajuns în Belgia la cel mai tare festival de muzică electronică! Iată primele impresii de la fața locului:

Ziua 0 de TomorrowLand văzută de Oana Tache:

După o noapte în Budapesta, o trezire forțată la 4 dimineața (după doar o oră de somn) și 2 aeroporturi bătute „pe beat” dintr-un capăt în altul, ne-am întâlnit cu #peopleoftomorrow!

O comunitate întreagă adunată din toate colțurile lumii, gata să guste din „Elixirul vietii” în Boom – orășelul care s-a transformat din 2005 în TomorrowLand.

În aeroport nebunie, pe drum gălăgie, odată ajunși acasă, în Tomorrowland – isterie! În 3 zile și 3 nopti, peste 200 de nume mari vor sta în spatele deck-urilor și vor pune muzică pentru cei peste 180.000 de nebuni – buni și frumoși – care vor dansa non-stop peste 100 de ore!

Peste 113 avioane speciale au fost puse la dispozitie pentru a-i aduce „acasă” pe fanii lui Van Buuren, Guetta, Steve Aoki și alții. Toată lumea stă la cort, toată lumea trage de trollere încercând să-și găsească locul, toată lumea face duș la comun, îmbrăcată, toată lumea își face grătar daca nu mănâncă de la tonetele cu mâncare indiană, italiană, chinezească... Toată lumea plătește-n perle – moneda oficială a brățărilor reîncărcabile. O bere = 3 perle, adică aproape 5 euro. Toată lumea poartă mândră pe umeri drapelul național al țării din care vine!

E cald rau, în cort nu poți nici să încerci să stai ziua, dar a început distracția: la scena din DreamVille mixează deja Mr Moustache, care cu doar câteva minute în urmă dădea un interviu la Tomorrowland Radio – frecvența oficială a festivalului.

Îmi place la nebunie vibe-ul friendly al oamenilor, îmi place că e totul foarte colorat și îmi mai place că încep azi primul meu capitol din povestea Tomorrowland!

Postez într-una de când am venit pentru că e mereu ceva tare de arătat și share-uit pe #ivlogbyoanatache! Mâine va fi de 10 ori mai plin locul ăsta dar suntem ON pentru mai mult. Azi e doar warm-up-ul pentru TOMORROW! Iar eu sunt de azi una dintre ei - #peopleoftomorrow.

20.000 de oameni au cântat, dansat și au respirat muzica lui Tiësto în prima noapte de party de la TomorrowLand. Megastarul olandez, care semnează anul acesta și imnul oficial al festivalului, a fost o gazdă bună și s-a arătat „la datorie” chiar cu o seară înainte decât era programat în line-up.

Așa, ca BONUS pentru fani. Și încă ce bonus!

Cu un DJ set de 2 ore ca pentru o deschidere, Tiësto a „amestecat” hituri celebre trance (trademark personal, vorba aia) cu Skrillex și Justin Bieber, remixuri după Ellie Goulding și, culmea, Blurr – Song 2, toate într-un mash-up pe cât de comercial, pestriț și colorat muzical, pe-atât de energic pentru marea de #peopleoftomorrow.

Deși aveam brățări la VIP DECKS, n-am putut rezista „pe margine”. I-am târât pe toți după mine. Mă chema mulțimea! Ne-am făcut cu greu loc printre oamenii electrizanți, am stat umăr la umăr și mă mir că la 1.63 m ai mei am reușit să-l văd și pe Tiësto la față.

Make some noise, put your hands up! Thank you, Tomorrowland! Așa sunau expresiile folosite de maestrul trance în interacțiunea cu publicul. Lui Tiësto îi place să mixeze mult și să vorbească puțin.

S-a dat stingerea la 1. La și-un sfert deja se făcea curățenie la scenă. Belgienii nu se întind la povești ci pregătesc terenul pentru... tomorrow (deschiderea oficială a festivalului se-ntâmplă vinerea)! Eu abia aștept să gust din The Elixir of Life și astăzi.

S-a dormit bine în cort (Spectacular Tent) în prima noapte deși oamenii au petrecut, au băut și au ascultat muzică până la răsărit. A plouat dimineață un pic, dar avem iar peste 30 de grade în termometre.

16 scene așteaptă și peste 100.000 de oameni (cât se aproximează că sunt acum în campus) își ocupă deja locurile în față pentru Van Buuren, Eric Prydz, David Guetta, Derrick May, Sander van Doorn, Deadmau5 si același Tiësto. Abia azi vom putea spune THE PARTY IS ON!

To be continued.

 

Ziua 0 de TomorrowLand prin ochii lui Bogdan Nicolai:

Femei pe care fericirea și libertatea absolută le fac atât de frumoase, feţe vopsite și costume din viitor, steaguri, corturi, bărbați la bustul gol și cântece cântate în cor. Parcă aș fi într-o armată universală, multiculturală și multicoloră, formată din oameni minunați care luptă pentru diversitate, care se distrează și sărbătoresc împreună viața.

Nu întâmplător, tot uriașul concept al TomorrowLand 2016 pornește de la "The Elixir of Life". Nimic nu poate fi mai frumos, în această perioadă istorica tulbure, decât sute de steaguri - ale tuturor țărilor de pe pământ - fluturând și dansând împreună sub soare sau lună.

Zi și noapte, indiferent de culoare, țară și continent, vorbim cu toții limba prieteniei și împărțim aceeași pasiune pentru muzică. People of Tomorrow! Yes, we are!

 

Vezi cum se distrează trimișii noștri la TomorrowLand în fiecare zi aici, pe Beck's ON! 

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.