Lost in translation? Nu vei mai avea nicio grijă de-acum încolo

Tap to translate

Google Translate pentru mobile a primit zilele trecute un update care conţine, între altele, o funcţie denumită Tap to Translate, disponibilă integral pe Android şi parţial pe iOS.

Tap to Translate este extrem de uşor de folosit în interiorul altor aplicaţii, nemaifiind nevoie să dai mereu copy+paste în Google Translate şi invers. Tap to Translate traduce cuvintele dintr-o altă aplicaţie imediat după ce le selectezi apăsând cu degetul pe ecranul telefonului. Mai simplu de-atât nici că se poate! Traducerea apare într-un pop up şi tot ceea ce trebuie să faci este să apeşi pe el ca să-i vezi conţinutul în limba ta, dar şi ca să auzi cum se pronunţă mesajul în limba necunoscută. 

Traducerea funcţionează şi invers, adică selectezi un mesaj în limba ta şi Tap to Translate ţi-l traduce cât ai zice „peşte” ca să înţeleagă şi interlocutorul tău ce-ai vrut să zici. Chiar nu mai ai nevoie de switch apps! Partea cea mai bună e că această funcţie merge de minune şi atunci când n-ai net pe telefon.

Android vs iOS

În timp ce pe Android, ai la dispoziţie toate cele 103 limbi aflate deja în Google Translate, pe iOS, nu te poţi folosi decât de 52. Mai mult, pe Android ai versiunea completă, adică atât online, cât şi offline mode, în timp ce pe iOS poţi folosi Tap to Translate doar dacă nu eşti conectat la internet. Deocamdată!

Update-ul din 11 mai a mai adus o îmbunătăţire pentru cei care au nevoie de traduceri în timp real din şi în limba chineză, atât în varianta simplificată, cât şi tradiţională. De-acum, Word Lens îţi traduce cuvinte din şi în chineză. Iei telefonul, deschizi aplicaţia, apeşi iconiţa de cameră şi vezi cum se traduc „hieroglifele” de pe orice...

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.