La vânătoare de asteroizi... şi nu numai

NASA a lansat zilele trecute misiunea OSIRIS-REx către asteroidul Bennu, care este un obiect aflat în proximitata Pământului, cu risc minor de impact cu Terra în următorul secol. Dacă vrei să monitorizezi chiar tu asteroidul Bennu, atunci poţi descărca aplicaţia SkySafari 5, care este de fapt un update de Android şi iOS al celei mai populare aplicaţii de astronomie.

Înainte de a vorbi despre SkySafari, ar trebui să amintim că, atât pe iOS, cât şi Android, se găsesc aplicaţii similare fie oferite gratuit, fie la un preţ redus, precum Star Chart pe iOS sau Google Sky pe Android. Spre deosebire de acestea, SkySafari, care costă între 3 şi 40 de dolari (vezi imaginea de mai jos), deţine o impresionantă bază de date, în care se regăsesc nu doar obiectele cosmice de mari dimensiuni şi/sau foarte cunoscute, ci o sumedenie de obiecte din spaţiul extraterestru.

SkySafari 5  îţi oferă notificări atunci când Staţia Spaţială Internaţională trece... pe deasupra capului tău, la sute de kilometri altutidine, evident. Îţi evidenţiază şi momentele în care sateliţii din reţeaua Iridium (cei mai spectaculoşi sateliţi artificiali) strălucesc puternic pe cerul înstelat. Îţi oferă suport pentru Apple Watch – ce minunăţie e să vezi Soarele, Luna sau planeta Marte pe încheietura mâinii! Harta stelară se actualizează automat în funcţie de poziţia în care ţii dispozitivul îndreptat spre cer şi aplicaţia e chiar în stare să simuleze cerul aşa cum arăta el în urmă cu 10.000 de ani... sau cum va arăta el peste 10.000 de ani!

 

Aşadar, SkySafari 5 Plus sau Pro îţi pun la dispoziţie o grămadă de lucruri interesante şi, da, preţurile lor sunt destul de piperate pentru buzunarele noastre, dar dacă îţi place să înveţi lucruri noi într-un mod total neobişnuit, atunci această aplicaţie este o bună investiţie pentru viitorul tău.

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.